עוורון כגורם למרמור

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/08/2002 | 22:06 | מאת: אורית

אמא שלי בת 66 אבדה לפני הרבה שנים את עינה וכעת מדרדרת ראיתה בעינה האחת עקב כך הפכה להיות אשה מרת נפש .בגלל מצב נפשי שלא טופל לצערי, נכשל גם גופה והיא הפכה להיות שבר כלי ופסימית מאוד האם בשלב זה טיפול פסיכולוגי יכול להועיל אודה לתשובה

27/08/2002 | 23:42 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אורית שלום טיפול פסיכולוגי הוא שם כוללני לטיפול בכל מצב נפשי, ולכן עשוי לעזור גם במקרה של אמך. בכל מקרה, אני מתרשם במדובר בתהליך של שיקום פיזי ונפשי במצב שאינו פשוט. הכיוון שהייתי ממליץ לך לכן הוא טיפול ע"י פסיכולוגי שיקומי או רפואי. במסגרת הציבורית יש פסיכולוגים כאלה בכל בתי החולים, וכמובן שניתן לפנות גם באופן פרטי. השאלה היחידה הינה האם אמך תהיה מוכנה לשתף פעולה עם הטיפול. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית