שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/08/2002 | 15:10 | מאת: יעל

האם בהפרעת אישיות סכיזוטיפאלית מופיעה עם השנים ירידה קוגניטיבית בדומה לסכיזופרניה? והאם הטיפול המתאים בהפרעה זו הוא תרופתי? תודה.

25/08/2002 | 23:44 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יעל שלום הפרעות אישיות אינן תופעה בעלת חוקיות ברורה מאוד, ולכן השימוש באבחנה זו לצורך טיפול או קביעת אורח חיים עלול להיות לא מדוייק ומזיק. הפרעת אישיות סכיזוטיפלית היא הגדרה מעורפלת למדי למגוון די רחב של תופעות ואנשים. אני מציע לפיכך להתמקד במה שמטריד ולא באבחנה. אין סיבה לנבא ירידה קוגניטיבית עם השנים וטיפול תרופתי יש להתאים אישית למטופל בהתאם לבעיה ספצפית ולא עקב אבחנה אישיותית. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית