דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/08/2002 | 00:17 | מאת: ריקי

האם בדיכאון,הגיוני שמצבי ברוח הקשים או תופעות שונות כגון התבודדות,בכי רגישות יתר יופיעו בשעות מסויימות ביום יותר מאשר באחרות? ונאמר לי שיש קשר לעונות השינה.אני אוהבת חורף ופורחת בו למרות שאני סובלת מדיכאון,יש קשר? ריקי

22/08/2002 | 01:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ריקי שלום יש קשר בין מצב הרוח לשעות היום. יש מחזוריות אישית בעניין ויש גם דברים מקובלים, לדוגמא, קושי לקום בבוקר, שינויים בחילופי עונות ועוד. הקשר אינו "אחד על אחד" ולכן לא כדאי להסיק רק מזה דברים. היכרות עם עצמך בשעות היום השונות ובעונות השונות עשויה לעזור לך להתמודד או לפנות לעזרה, אבל זה לא קשר בהכרח לדפוס ידוע ואוניברסלי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית