נדודי שינה נובעת מפחדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/08/2002 | 01:49 | מאת: לירן

אני סובלת מנדודי שינה, בעקבות פחד נוראי ממוות וזיקנה, זה פחדים שרודפים אותי ממזמן, אבל בזמן האחרון הם התגברו מאוד. אני בת 27 ובהריון והפחד הזה מדאיג אותי, מכיוון שאני לא רוצה שזה ישפיע על המשפחתיות ועל הילד שצריך לבוא. במשך שעות היום אני בסדר, אבל ברגע שמתחיל להחשיך המחשבות, הפחדים (חרדות) מתחילים לצוץ. ניסיתי להעסיק את עצמי כדי לא לחשוב אבל אני מרגישה כאילו המחשבות יותר חזקות ממני ואני לא מצליחה להשתלט עליהם. מרוב תסכול אני בוכה המון........וסובלת לפעמים מדפיקות לב ולפעמים מרגישה כמו מחנק או יותר נכון קושי לנשום שמתלווים בכאבים בחזה. ניסיתי ללכת לייעוץ פסיכולוגי אבל הבעייה היא שאני גרה בהולנד, ודי קשה לי להסביר את עצמי באנגלית והולנדית אני עדיין לא יודעת אני זקוקה נואשות לעזרה.................אני על סף יאוש.

19/08/2002 | 23:48 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לירן שלום אין ספק שדוקא בתקופת הריון חשובה מאוד שלוות הנפש, גם בשבילך וגם בשביל התינוק. המגורים בהולנד באמת עלולים להקשות על הטיפול הפסיכולוגי, ואולי במידה מסויימת גם משפיעים על מצבך. אני חושב שהשפה היא לא המכשול המרכזי ולכן שווה לעשות את המאמץ ובכל זאת להיעזר בטיפול. צריך לנסות ולראות את מקור המחשבות ומה הן מבטאות. במקביל כדאי למצוא דרכים להרגעה עצמית. אחת השיטות היעילות בתחום נקראת EMDR ובה גם מגבלת השפה אינה מאוד קריטית. יתרונה בכך שהיא פועלת בטווח קצר וסביר להניח שתוכל לעזור לך באופן מיידי. תוכלי לקרוא על השיטה בקישור http://www.psychologia.co.il/emdr.htm בהולנד יש מספר לא מבוטל של מטפלים בשיטה הזו ואם תכתבי באיזו עיר את מתגוררת אוכל לתת לך כתובת מתאימה. בכל מקרה, באמסטרדם תוכלי לפנות לכתובת הבאה באנגלית הולנדית או גרמנית, ואם זה לא קרוב אליך אולי יוכלו להפנות אותך למקום המתאים Ad De Jongh, Ph.D Tel. 31-205188232 Email: [email protected] בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית