איך יודעים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/08/2002 | 10:08 | מאת: דנה

אני הולכת לפסיכולוג מזה מספר חודשים. יש לי תחושה חזקה של אי התאמה. אני לא בדיוק יכולה להסביר אותה, אבל אחרי הרבה פגישות אני יוצאת מרוגזת על איך שהתנהלה הפגישה. אני פחות ופחות רוצה לשתף אותו ומתחילה לרצות לבטל כל פעם את הפגישה. אני יודעת שהיחס שלי לפסיכולוג יכול להיות קשור לכל מיני ענינים של השלכה ושצריך לדבר על זה. ואכן אנחנו כל הזמן מדברים על זה, אבל כל פעם אני עוד מרוצה פחות. (ונראה לי שגם פחות מחבבת אותו) אחרי השיחות הללו. איך אני יכולה לדעת אם זה ענין של כימיה או שזה בא ממני? אני שוקלת להחליף פסיכולוג, אני ממש מתלבטת. אני אפילו שוקלת להעלות בפניו את ההתלבטויות שלי לגבי הכימיה בינינו קצת לא נעים לי. מה דעתך?

18/08/2002 | 18:16 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דנה שלום אני מציע אכן לעלות את הנושא בפני הפסיכולוג. כמו בכל סוג של קשר אחר אני מציע לסמוך על האינטואציה שלך. זה נכון שלעיתים תהליכי "העברה" והתנגדות לא מודעת עלולים לחבל בטיפול. לכן אם יש לך תחושה שזה המקרה יש מקום לעבוד על ההתנגדות הזו במסגרת הטיפול. מצד שני, אם את פשוט מרגישה שאין כימיה והטיפול אינו עוזר לך, בהחלט יש מקום לשקול החלפה. בכל מקרה, כדי להבטיח שאכן זה הסיפור, נסי להעלות את העניין עם כל אי הנעימות שבו. אין לי ספק שגם אם תעזבי תוכלי להפיק משהו ממה שקרה, אם הוא יעבור עיבוד כלשהו במסגרת הטיפול. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית