בעיה ספציפית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/08/2002 | 23:27 | מאת: מירי

שלום, אנחנו נשואים 4 שנים ועם תינוק בן שנה וחצי, מאז שבננו נולד אנחנו חלוקים בדעתנו על הכל ויחסינו יודעים משברים רבים. בחודש הבא חברו של בעלי מתחתן והילד יצטרף אלינו לחתונה כיוון שמעולם לא השארנו אותו עם בייביסיטר, הוא עדיין יונק על מנת להירדם בלילה וכן מתעורר תכופות בלילה ונירדם רק עם ציצי. הבעיה מתחילה מכך שבעלי אומר שהחתונה היא של חבר קרוב שלו והוא לא מתכוון לצאת מהחתונה לפני שהיא מסתיימת, ז"א שאאלץ להיות בחתונה עד 1:00 בערך עם תינוק. זה מצב לא הגיוני והסברתי לבעלי אבל הוא אומר שזה חבר קרוב ושמחה גם שלו והוא רוצה להיות שם עד הסוף. אגואיסט, לא? מה לעשות? מה להגיד לו? עדיין לא פתחתי את הנושא והפכתי אותו לריב/ויכוח, ההצהרה שלו נשארה בגדר הצהרה ללא תגובה. אשמח ליעוץ.

16/08/2002 | 01:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מירי שלום כניסה של תינוק הביתה משנה תמיד את האיזון. זוגות רבים מוצאים את עצמם לפתע בחילוקי דעות ומשבר. יתכן שכדאי לכם לפנות לייעוץ זוגי כדי להבין מה קרה וכיצד לשנות את העניין. לגבי החתונה, נסי לא להפוך את העניין לריב אלא נסו למצוא פתרון סביר לשניכם. יש לי הרגשה שאתם כבר נמצאים בשלב בו נלחמים על עקרונות, גם כשהם לא ממש קריטיים, וכל אחד מכם מרגיש שלא מבינים אותו. אם בייביסיטר אינו נראה מצב ראלי (ובגיל שנה וחצי זה בהחלט זמן סביר) נסו למצוא דרך שאת תחזרי הביתה יותר מוקדם והוא יוכל להישאר שם עד הסוף. צריך לראות איך עקרונות גידול הילד לא דורסים את הזוגיות, ואיך השמירה על הזוגיות התקינה לא באה על חשבון בריאותו הנפשית של התינוק. האיזון הזה בהחלט אפשרי אבל צריך להתאמץ קצת כדי להשיג אותו. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית