אהבה ובדידות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/08/2002 | 01:15 | מאת: סתם אחד

שלום סתם בא לי לכתוב כי אין לי מהפסיד ואני לא יכול לדבר על זה עם אף אחד. הבעיה הקטנה שלי היא שלפנ חודש הכרתי משהיהי נחמדה דרך ידיד משותף. באתי אליה לצורך עיסקי והתחלנו להכיר אחד את השניה ונוצרה בינינו כמיה. אבל כרגע אני נמצע בתקופה גרועה מבחינה אישית ואני סובל מדיכאון ובעיקבות זאת היצר המיני שלי שואף לאפס. אבל היה לי נחמד איתה למרות שלא הייתי מסוגל לקיים יחסי מין (פשוט לא בא לי) למרות שניסיתי כמה פעמיים זה לא הלך. אבל בכול זאת היה לה סבלנות עלי. למרות זאת לא הרגשתי טוב עם עצמי אני מבוטל הרבה זמן ומצבי הכלכלי על הפנים וזה נורא הלחיץ אותי. אבל היא הבינה אותי וחשתי אליה קרוב גם היא באה מרקע של בעיות נפשיות לכן יכלותי ליצור איתה קשר בכינות ודבר איתה על דברים אישים שזה משהו שאני ליכול כול כך לעשות. היא הציעה שאני הלך לטיפול. בערך לפני שבוע היא הייתה אצלי וראינו סרטים יחד ואחרי שהסרטים נגמרו ישבנו לדבר והיא הציעה שאני יבוא אליה לכמה ימים ואני מרוב פחד סרבתי יש לי פחדים להיות יותר מדי זמן בבית עם אותו אדם.(שרוט מה לעשות) ובקיצור מאז היא נהייתה קרירה אלי היא הפסיקה לתקשר אלי וגם כאשר אני התקשרתי אליה היא כבר לא הייתה כמו קודם. וזה דחף אותי עוד יותר מטה מבחינת הרגשה. עכשיו אני חש בדידות נורא שגורמת היהורים על מוות וקינאה לחבר טוב שלי שמת לפני מספר שנים. אני אובד עצות ולומד לקח. נורא אהבתי אותה בדרכי שלי.

14/08/2002 | 21:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום למעשה עד עכשיו הבחורה שהכרת היתה אמפתית וקשובה לצרכיך והתקרבה אליך. יתכן שהיא נפגעה ממך ואם היא חשובה לך כעת, כדאי ליזום שיחה כנה איתה ולברר מה קרה. תוכל לספר לה שנבהלת מהצעתה ותנסה לחדש את המשיכה ההדדית שהיתה בינכם. סוד העניין הוא לשתף אותה במה שקורה לך ולהבהיר שלא היא האשמה ושלא דחית אותה אישית. בתקופה של דיכאון קל מאוד להתדרדר למטה. אתה צריך לשמור על עצמך ולגרור את עצמך קדימה גם שלא מתחשק. בקלות אתה גולש למחשבות על המוות. אז תפוס יוזמה ונסה לחדש את הקשר שהתחיל בסה"כ בצורה די מבטיחה לפי מה שאתה מתאר. בברכה ד"ר אורן קפלן

16/08/2002 | 13:11 | מאת: סתם אחד

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית