לחץ אטומי! הצילו!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/08/2002 | 10:13 | מאת: ליאת

שלום התחלתי לפני כ-9 חודשים ללמוד בקורס מסוים שמערב המון מתמטיקה. עוד פחות מחודש יש לי את המבחן הסופי. כשהתחלתי ללמוד למבחן אז אני פשוט קיבלתי בלק אוט מרוב לחץ. אני שכחתי את רוב החומר ולא מסוגלת להספיק להתכונן כמו שצריך. כאשר אני יושבת בבית על החומר אז אני לא יודעת איך לגשת, איך ללמוד למבחן. אני נכנסת ללחץ אטומי, מאבדת ריכוז, בוהה בקירות, אוכלת הרבה, אפילו התחלתי שוב לעשן ואני נקיה כבר כ-4 חודשים. אני מרגישה בחילה ולא ישנה בלילה. אפילו עם קורס כזה ולא אוניברסיטה אז אני נכנסת ללחץ אז אני חושבת מה יהיה בהמשך? אנא עיזרו לי והגידו לי איך להירגע ולא לאבד את עצמי.

11/08/2002 | 23:05 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ליאת שלום חרדת בחינות היא תופעה נפוצה ויכולה לנבוע מכמה גורמים. ראשית צריך לבדוק את אסטרטגיות הלמידה שלך ולהבטיח שבנושא הטכני של לימוד ותרגול החומר הדברים תקינים. לאחר מיצוי הנושא הזה אפשר לעבור לחלק הנפשי יותר של התופעה. ניתן ללמד אותך שיטות להרגעה ושליטה עצמית. סביר להניח שזה יועיל לך גם לדברים נוספים וללימודים בהמשך. את צריכה לאתר את גורמי הלחץ, שחלקם אולי לא מודעים כיום, ובשילוב כל ההיבטים הנ"ל סביר להניח שההתמודדות תהיה קלה הרבה יותר. אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי הממוקד בחרדת הבחינות. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית