אל חלומות גדולה ודילוגיים עצמיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/08/2002 | 21:26 | מאת: רומן

אני רוצה לקבל ממך רקע כללי על שתי התופעות הבאות: 1. על התופעה של חלימה בהקיץ על פנטזיות כמו להיות האיש הכי עשיר בעולם או הספורטאי הכי טוב (בקיצור דברים בלי ניתנים להשגה) , והאם רע לחשוב על זה ומה קורה אם חושבים על זה יותר מדי? ומה קורה עם לא חושבים על זה? דרך הגב אצלי יש תופעה מעניינת שאני חולם על כך שאני הכי עשיר (או מהיר וכדומה) תמיד אני מדמיין שיש לידי אנשים אחרים(שאני מכיר) שמסתכלים ומתפעלים זה כיאלו אני לא רוצה את המצב עצמו אלא רק את ההתפעלות... מה זה אומר? 2. אני נוטה לפעמים לנהל שיחות עם עוד אדם : כאשר אני מדבר בשבילו ובשבילי .... כל השיחה היא בראש כמובן ... מה יש לך להסביר לי על תופעה זו.... תודה על תשובה!

08/08/2002 | 23:36 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רומן שלום שאיפות הן דבר חיובי וטוב. הפנטזיות שלך אינן חלימה בהקיץ אלא תהליך של הפעלת דמיון באופן תקין ומקובל. הנקודה העיקרית לדעתי היא לא התופעה עצמה, אלא התכנים שעולים בפנטזיה שלך. במידה ואתה מרגיש שהשאיפות הללו הן ביטוי לחסך שפוגע באיכות החיים שלך, אז יש אולי מקום לחשוב על העניין לעומק ולנתח במה מדובר. במידה ולא, תהנה מהפנטזיה על ההשגים ואני מאחל לך שאת חלקם תוכל גם לממש. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית