התקפי זעם אצל גבר בן 70 - אנא ייעצו לי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/08/2002 | 19:24 | מאת: אור

שלום רב, אני פונה בבעיה הקיימת אצל הורי. אבי בן 70 ואמי בת 65. נשואים עשרות שנים ומבורכים ב- 3 ילדים ונכדים. לאחרונה גברו התקפי זעם של אבי כלפי אמי. לדבריה, שלא בנוכחותנו, הוא "נדלק" מכל דבר, מעלה את הטונים, ומאשים את אימי בהאשמות שונות,רובן קטנוניות. חלק מהזמן עקב כעסים - אין בינם כל תקשורת. אימי ניסתה לדון עימו ברגעים שקטים יותר, ללבן את הדברים ולהסביר את פגיעותה, אך היא שומעת מאבי שוב ושוב את המשפט:אינך סומכת עלי יותר...אני כבר לא שווה כלום, את מתערבת בכל דבר... אבי החזיק עסק ייצרני ופעיל עד לפני שנה. במהלך החודשים עבר ניתוחים קטנים(ערמונית, סינוסים), הוא נוטל תרופות שונות על בסיס קבוע, למניעת לחץ דם וכו'. רוב שעות היום עוסק בצפייה בטלויזיה או פתרון תשבצים/קריאה. אבקש לקבל עצה איך להתמודד/ לפתור את בעיית ההתקפים של אבי (שנראים על פניו לא רצוניים). גרושין לא באים בחשבון .. ! אודה על כל עצה חכמה ומועילה. אור

08/08/2002 | 23:40 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אור שלום רצוי להתייעץ עם מומחה לפסיכולוגיה של הגיל המבוגר. לעיתים יש מרכיבים רפואיים אופייניים שמגבירים את התגובות הרגשיות בגיל הזה. במידה ואביך אינו מוכן לפנות בעצמו לייעוץ אני מציע שתנסו להתקשר לאחד ממרכזי הייעוץ של אש"ל שעוסק בתחום הקשישים. המרכזים פועלים באמצעות עובדים סוציאליים המתמחים בנושא בר"ג, אשקלון, חיפה, ותל אביב. ניתן לברר את הטלפון בשירות הרווחה העירוני. כמו כן ניתן לפנות לעמותות למען הזקן בערים השונות. אתר אינטרנט של הארגון: http://www.jointnet.org.il/eshelnet בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית