התקפי זעם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/08/2002 | 12:47 | מאת: יאיר

אשתי בהריון בחודש השביעי, מידי חודש היא מקבלת התקפי בכי ללא שליטה, אני מפחד שזה ישפיע בעתיד על ילדינו ומבקש ממנה להפסיק, היא טוענת שכתוצאה ממשבר שעברה לפני 5 שנים מאז היא סובלת מהתקפי בכי ועצבים, היא פנתה בעבר לפסיכולוג אבל זה לא עזר לה, בד"כ היא אשה מלאת שמחת חיים ומאוד מאושרת. מה לעשות, האם יש סכנה לילדינו?

07/08/2002 | 00:41 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יאיר שלום הבעיה כעת אינה ילדכם אלא אישתך ומצבה הנפשי. בד"כ אין סכנה פיזית לילד אלא במצבים נפשיים חריפים, אבל ברור שאמא במצב נפשי לא טוב, זה לא טוב גם לילד. בתקופת ההריון ואחרי הלידה יש מצבים של רגישות אבל נשמע שמדובר במשהו שחורג מהרגיל. אני מציע לפנות שוב לייעוץ פסיכולוגי הן כדי להתמודד עם המצב העכשווי והן למנוע החמרה במצבה הנפשי בהמשך ולאחר הלידה, או לפחות להתייעץ עם רופא הנשים שמבצע מעקב אחר התפתחות ההריון. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית