תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/08/2002 | 00:32 | מאת: שירי

שלום בני בן השמונה מסרב להכניס תרופות דרך הפה מאז שהיה תינוק. כאשר נותנים לו סירופ בכוח דרך הפה הוא מקיא אותו , על כדורם אין בכלל מה לדבר. למזלנו עד כה הוא נזקק רק לאקמול אותו הוא מקבל בנרות למרות שגם לזה הוא מתחיל להתנגד. הוא נזקק לאקמול בדחיפות יחסית גבוהה והוא כבר די גדול בשביל נרות גם מבחינה רפואית אבל גם מבחינת ההשלכות הפסיכולגיות של קבלת הנרות. מה אתה מציע לנו לעשות ? איך ניתן לשכנע אותו לקחת תרופות ? שירי

06/08/2002 | 01:25 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שירי שלום ניתן לעזור לילד באמצעות היפנוזה ותרגילי הרפיה. הטיפול בד"כ קצר מאוד ויעיל. תוכלי לקרוא קצת בנושא בקישור http://www.psychologia.co.il/hypnosis1b.htm כדאי לעשות את הטיפול אצל מומחה להיפנוזה שהוא פסיכולוג ילדים או רופא. יש גם רופאי שיניים שמתמחים בתחום שכן בזמן הטיפול בשיניים יש הסובלים מרפלקס הקאה רגיש מידי ונעזרים בטיפול בהיפנוזה כדי להתגבר על הבעיה. בכל מקרה, נדרש שיתוף פעולה מהילד. כשהוא יפסיק לפחד מהקאה הוא יקח את התרופות ללא כל בעיה. לעיתים לנושא יש גם רקע פסיכולוגי ולא רק ביטוי לרפלקסים רגישים. הנושא של הכנסת דברים לגוף, החודרנות שזה מבטא ברמה הסימבולית ועוד, אלו דברים שצריכים להמצא ברקע, גם אם לא מדוברים ישירות. לכן יש יתרון מסויים לטיפול ע"י פסיכולוג. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית