בטחון עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/07/2002 | 17:13 | מאת: רמי

אני בן 30 ויש לי כנראה בעיה של בטחון עצמי אני לא ביישן בכלל ומאוד חברותי אני נראה טוב מאוד לפחות כך אומרים עליי הקשרים שלי עם חברותיי לשעבר היו נהדרים מבחינתי ומבחינתן אני מסתדר טוב מאוד כמעט בכל חברה אפילו "מתבלת" בנות שאי אפשר להתחבר איתן (נשובות להיות באות או חברות של חברים) מאוד אוה חברתי ולדבר אבל שאני מתחיל עם בחורות הן באות ופתאום יש כאילו משהו מפחיד בי שהן בורחות אני לא מצליח לדעת מה זה . אם הן נשארות איתי תקופה של מעל לשבועיים כמעט כולן מתאהבות כי מעבר לצורה החיצונית אני מאוד על הקרקע ומאוד תומך ועוזר רומנטיקן לא קטן ושמח תמיד למה הן בהתחלה בורחות? למה אני מפחד כבר להתחיל איתן? ד"א הרבה בנות עושות לי עניים ואני פתאום מפחד לדבר למה????

28/07/2002 | 00:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רמי שלום אין תשובה כללית לשאלתך וצריך לברר באופן מאוד אישי מה קורה. אם יש מישהי שהתרחקה לפני זמן והיית יכול לדבר איתה בכנות או דרך חבר/ה שלה לשמוע באופן אובייקטיבי מה קרה, אולי היית מקבל מידע ישיר. אבל יתכן שגם באופן עקיף תוכל לדעת באמצעות ייעוץ פסיכולוגי. חשוב לברר האם הן באמת בורחות או שזו החוויה שלך. לא כל קשר מצליח וטבעי שבתחילת הדרך קשרים מתנתקים. במידה ובאמת זה קשור אליך ישירות יתכן שקצה החוט מצוי אצלך ובשיחה מול פסיכולוג תוכל לעלות על הבעיה. מאחר ואתה מרגיש שבטחונך העצמי פגוע הייתי ממליץ לך לנסות ולפנות לייעוץ, הן כדי להבין ולעבד את מה שמטריד אותך בקשרים והן כדי לשפר את הביטחון העצמי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית