בחור ללא מקצוע וללא עבודה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/07/2002 | 21:24 | מאת: ריטה

בני בן 35 אינו עובד ואין לו מקצוע. על פניו נראה שאין מקצוע מתאים עבורו. הסיבות הן: דימוי עצמי נמוך, חוסר בטחון, העדר יכולות טכניות, נסיון עבר רצוף כשלונות. כיצד ניתן לעזור לו?

24/07/2002 | 22:11 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ריטה שלום השאלה אינה רק המקצוע. צריך להבין את ההסטוריה של חייו עד גיל 35 שבהחלט הינו כבר גיל בו כיוון מקצועי מתבקש ונחוץ. כדאי להפנות אותו לייעוץ מקצועי. יש גופים שונים שעוסקים בכך והמוכר מכולם בארץ היא מכללת הדסה בירושלים. לאור תיאורך אין מדובר רק בהכוונה מקצועית אלא כנראה גם בעבודה עצמית על כישורים ויכולות אישיים ואישיותיים. השאלה האם הוא מודע לבעיה ויהיה מוכן לפנות לקבל עזרה וייעוץ. הוא היחידי שיוכל בסופו של דבר לעזור לעצמו. בברכה ד"ר אורן קפלן

26/07/2002 | 02:37 | מאת: יהודה איש קריות

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית