בעיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/07/2002 | 19:31 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 22 ולא מזמן סיימתי קשר ראשון מיני ורגשי של שנה וחצי . אחת הסיבות לפרדה היא שאני לא נהנית מהמין והיו לי כאבים בחדירה. רופאת הנשים שלי אמרה לי שזו בעיה פסיכולוגית של כיווץ שרירי איבר המין בנסיון חדירה . מאחר וזהו הקשר המיני הראשון שלי ברצוני לדעת האם עם בחור אחר הבעיה יכולה להפתר, כלומר, האם יכול להיות שלא נמשכתי אליו מספיק ולכן התכווצתי או שמא בעיה זו הינה כללית לגבי כל מי שאבוא איתו במגע מיני ?

22/07/2002 | 20:41 | מאת: אאאא

את לא הבעיה יבוא ההוא בזמן ובמקום הנכון

23/07/2002 | 00:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

קרן שלום ראשית, אני מקווה שנושא המין לא היה הסיבה היחידה לפרידה שכן אם הקשר הרגשי היה טוב, אפשר לנסות למצוא פתרונות לבעיה המינית. בהחלט יתכן שהבעיה פסיכולוגית אבל מטבע הדברים זהו שילוב של בעיה פיזיולוגית עם פסיכולוגית (השריר המכווץ הוא מאוד פיזיולוגי). אני ממליץ לך לפנות לייעוץ סקסולוגי ולפתור את העניין. במידה ואת מתגוררת באזור המרכז אני ממליץ לפנות למרפאה הגניקולוגית של בי"ח ליולדות ליס באיכילוב. הם מתמחים בנושא תפקוד מיני של נשים ויוכלו בוודאי לעזור לך. הבעיה מוכרת מאוד ובד"כ אינה מסובכת לפתרון. אפשר להיעזר בשיטות הרפיה, בהיפנוזה ועוד. אם הקשר עם הבחור היה מורכב אולי מדובר בבעיה מקומית שתחלוף בקשר הזוגי הבא, אולם במידה ואת מרגישה שהדבר הוא מעבר לכך כדאי לקבל עזרה מקצועית. בברכה ד"ר אורן קפלן

23/07/2002 | 18:01 | מאת: קרן

ד"ר קפלן, ראשית, תודה רבה על הענותך המיידית, ברצוני לציין שהפרידה היתה כתוצאה מכמה בעיות שבראשן המין , ניסינו לפתור במשך שנה וחצי אך זה לא עזר והמצב הפך ליותר קשה. לפי דעתי, בכל מקרה היינו נפרדים מאחר וכמעט באף שלב בקשר לא הייתי בטוחה בו .

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית