חרדות ותרופות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/07/2002 | 09:39 | מאת: תמיר

אני נמצא בחרדות המלוות בכאבים בחזה מועקה במשך החודשים האחרונים בבדיקות הכל תקין קסאנקס וקלונקס עוזרים לי [ הפסיכאטר מנסה עליי תרופות אך אני לא מצליח להיסתגל לשום תרופה והתופעות לוואי קשות ניסיתי ציפרמיל לוסטראל פריזמה ועכשיו אחרי שלפני יומיים הפסקתי פריזמה אני אמור לנסות אפקסור אשמח לשמוע מאנשים שעברו מיקרים דומים

16/07/2002 | 14:26 | מאת: איה

הי תמיר אפקסור היא אחלה תרופה, הכי טובה, הצילה אותי קסנקס תיזהר מאוד, ממכרת, ואתה לא יודע לאיזה ברוך אתה נכנס, שאחר כך קשה מאוד וממש לא נעים, לצאת מזה. עדיף להתרחק משימוש קבוע לאורך זמן כנ"ל קלונקס (אומנם קצת פחות אך גם ממכר)

16/07/2002 | 23:58 | מאת: .

אתר שעוסק בנושא בכתובת: www.panicdisorder.up.co.il השילוב של התרופות שעוזרות לך עם התרופות שהרופא מנסה להתאים לך הם הפיתרון. עצם ההחלפות של כל כך הרבה תרופות - יכול לגרום לבעיות. רק לאחר זמן ממושך של שימוש בתרופה תחליט אם היא בעייתית או לא לפעמים תופעות הלוואי נעלמות לאחר שהגוף מתרגל לתרופה. בהצלחה.

17/07/2002 | 01:17 | מאת: איה

אני חוזרת ומזהירה אותך מהתרופות הממכרות. וחוזרת וממליצה על אפקסור, שאין לה כמעט כל תופעותלוואי בהתחלה, וגם אינה ממכרת, וגם יעילה מאוד.

17/07/2002 | 21:17 | מאת: תמיר

איה תודה על תגובתך ספרי לי על המקרה שלך על התרופות שניסית אני לוקח חצי כדור בערב של אפקסור 37 למשך יומיים וממחר המינון עולה לפעמיים ביום חצי כדור יש לי כאבים בחזה רוב היום אני לוקח קלונקס להקלה אשמח לשמוע ממך יותר תודה ויום נעים

18/07/2002 | 09:23 | מאת: עידית

1. נסה גם אפרודיל. 2. נסה לטפל במקור הבעיה. בכל מקרה- הרפיה /מדיטציה סדירה, עוזרת לאורך זמן אך יש להתמיד וזה אכן לא נותן פתרון מיידי. אני אומרת זאת מניסיון אישי ואני בהחלט לא פריקית של תורות מזחיות וכד'.. פסיכולוג/פסיכיאטר יכולים לסייע בהכנת קלטת הרפייה שאיתה תיבוד בהמשך. יש גם שיטת סילבה ועוד רבות... לשיפור הבריאות בכלל ולהפחתת חרדות.

19/07/2002 | 20:22 | מאת: רונן

תמיר,גם אני התחלתי לקחת ציפראמיל ויש לי תופעות לוואי רבות כמו הזעת יתר ובחילות.אתה יכול לספר לי מה היה לך ובמשך כמה זמן זה נמשך?כי לי הרופא אמר שזה אמור לעבור בתחילת הטיפול. תודה

20/07/2002 | 20:43 | מאת: דרורה

מדוע לא נקים קבוצת תמיכה בנושא חרדות ודכאון ? עברתי לפני כשמונה חודשים טראומה קשה מטופלת בתרופות, טרם מצאתי מזור. ידוע שבירושלים קיימת קבוצת תמיכה האם ידוע על קבוצת תמיכה הפועלת בתל אביב? מצפה לתגובות מהירות, תודה.

22/07/2002 | 00:20 | מאת: ד"ר אורן קפלן

תמיר שלום שמחתי לראות את מגוון התשובות שקיבלת ואני מקווה שתוכל להיעזר בהם. בכל מקרה, כדאי שתתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל ותברר איתו על הנסיונות השונים וההבדלים בין התרופות. אינך צריך להרגיש שהפסיכיאטר מנסה עליך כל מיני תרופות, המעורבות בטיפול עשויה בהחלט לעזור להצלחתו. בכל מקרה, אני ממליץ לך לשלב גם טיפול פסיכולוגי שכן לחרדה מקור נפשי כלשהו ולא רק היבט פיזיולוגי. תמצית קצרה בנושא תוכל לקרוא בקישור הבא http://www.psychologia.co.il/anxiety2.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית