חוסר ריכוז?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/07/2002 | 22:18 | מאת: רונית

בני בן 9 וחצי ויש לי הרגשה שהוא כל הזמן מרחף. לוקח לו זמן להתלבש כשהוא מתפלל הוא לא מרוכז ומתפזר לכל מני כיוונים. הוא לא יושב יציב על השולחן, כאילו שהוא חסר חוליות. בבית הספר יש לו ציונים מעולים אבל בבית הוא לא מרוכז בכלל. איך אפשר לפתור את הבעיה, וכיצד עלי להתמודד איתה?

22/07/2002 | 00:32 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רונית שלום אני מציע שתבקשי מהמורה בביה"ס לעקוב אחריו ולראות האם התופעות קורות גם בכיתה. במידה ולא קשה להניח שמדובר בבעית קשב שכן אז היא צפויה להופיע בכל מקום ובמיוחד בביה"ס. אם התופעות קורות גם בביה"ס צריך לפנות לאבחון, אפשר להתייעץ עם פסיכולוג/ית ביה"ס בנושא. כדאי לשוחח עם הילד ולברר האם הוא מודע למה שקורה לו, ולמה זה מתקשר. במידה וזה מפריע גם לו אפשר לבקש ממנו לנהל כמה ימים יומן קצר ולתעד את הרגעים שבהם פתאום התפזר אחרי שנעשה מודע לעניין. אם זה לא מפריע לו, כדאי שתחשבו מדוע זה מפריע לכם. בכל מקרה זה יעביר את הנושא לתחום המשפחתי ולא בהכרח האישי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית