רע לי!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/07/2002 | 04:17 | מאת: אנונימית

אני עומדת להתחיל ללמוד באוניברסיטה וזה נורא מלחיץ אותי. עברתי משברים שונים בחיי ובעקבות דכדוכים מתמשכים ותופעה חזקה של דחיינות, החלטתי לפנות לטיפול פסיכותרפי. במגביל גם עברתי טיפול בתל-השומר בניסיון להפטר מהפרעת אכילה אליה נקלעתי (בולימיה מסוג"לא מסלק"). האוכל , הדיאטות וכל העיסוק הזה הוא נורא שולי בעיני. ההצלחה בלימודים היא הדבר שהכי מעסיק אותי עכשיו וחשוב לי להצטיין. עם זאת אני לפעמים מתמוטטת נפשית מרוב לחץ וספקות עצמיים ו"מתדרדרת" לפרץ של מחשבות שליליות שלא עוזבות אותי ויום למחרת הכל נשכח ונרגע. קשה מאוד להתרכז במשהו ולהאמין בעצמי כשבכל רגע אני מאויימת להתקף ברגשי נחיתות. אני חיה תחת איום: אם אני לא אהיה מצטיינת אז אני ארד במשקל. זו התניה שאני לא מוכנה להרפות ממנה. אני יודעת שאנורקסיה מזיקה לגוף והורסת אותו, אבל אם אני לא אהיה מצטיינת או לפחות "מעל הממוצע" אז גם ככה אני ארגיש שעדיף לי למות ושזה מה שמגיע לי אז מה כבר אכפת לי מהגוף? חיי נראים בערך כמו הטקסט הזה. איך נפטרים מתופעת הדחיינות? רוב האנשים עסוקים בחייהם ונוטים לדחות את הדיאטה למחר... אצלי זה הפוך: אני עסוקה בדיאטה ודוחה את החיים למחר...רע לי!

06/07/2002 | 09:42 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אנונימית שלום סדרת הדברים שתיארת אינם מנותקים זה מזה. המחשבות המציקות על ההכרח בהצלחה באים מאותו שורש של המחשבות המציקות על הרזיה או על הדברים שאת דוחה. מאחר וחווית משברים אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי כעת שילווה אותך לפחות למשך השנה הקרובה. חבל שתחיי בלחץ מתמיד. ההסטוריה שלך מנבאת שללא תמיכה לתקופה הקרובה את עלולה לשחזר את הדפוסים המוכרים שגוררים בסופו של דבר להרס עצמי. אין מדובר בפגישה או שתיים אלא ליווי לאורך זמן במסגרת טיפולית. יש מקום גם להתייעץ על הצורך בטיפול תרופתי נוגד חרדה, הוא עשוי לחזק אותך בתהליך. בהצלחה בלימודים ובהתמודדויות שלפניך ד"ר אורן קפלן

07/07/2002 | 00:49 | מאת: נירה

שלום.. האם תוכלי להבהיר מה זו בולימיה מסוג לא מסלק? ולהרחיב קצת על הטיפול בתל השומר. זה יעזור לי מאוד. תודה רבה.

07/07/2002 | 07:39 | מאת: אנונימית

בספר האבחנות הנפשיות (DSM) מופיעים הקריטריונים לבולימיה ומתוארים 2 סוגים: 1)סוג הסילוק (נפטרים מהאוכל עצמו)- עקב זלילות בלתי נשלטות ישנו שימוש בהקאות או שימוש במשלשלים על מנת למנוע עלייה במשקל. 2)הסוג הלא מסלק (נפטרים מהקלוריות)-עקב זלילות בלתי נשלטות ישנה נקיטת התנהגות "בלתי הולמת" על מנת למנוע עלייה במשקל. בד"כ מדובר בספורט אובססיבי וצומות...

07/07/2002 | 00:57 | מאת: כנרת

שלום לך. אנא קיראי מאמר זה: http://doctors.co.il/magazine/article-view/439/ ניראה לי שתמצאי שם כמה דברים מענינים על עצמך. יש לי תחושה שבעיות אכילה,דחיינות ומצבי -רוח,כל אלה קשורים אחד בשני ובאים מאותו מקור.

07/07/2002 | 07:27 | מאת: אנונימית

12/07/2002 | 01:09 | מאת: דורון

http://doctors.co.il/magazine/article-view/439

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית