המאמר-דכאון חד קוטבי והתאבדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/07/2002 | 15:19 | מאת: רונית

קראתי את כתבתו של שי קולין על דכאון חד קוטבי והתאבדות שבאתר. האם תוכל להסביר את ההבדל בין דכאון חד קוטבי לדו קוטבי, והאם קיימים סוגי דכאון נוספים? תודה.

05/07/2002 | 16:12 | מאת: HERA

רונית, כשמדברים על הפרעה דו-קוטבית מדברים למעשה על מאניה דיפרסיה. זה מצב, שבו האדם מטולטל בין 2 מצבים קיצוניים: דכאון עמוק או מאניה (שגעון בלשון העם). בדכאון חד-קוטבי לא פוגשים את המאניה, אלא יש מצב מתמשך של דכאון. ישנם דכאונות על רקע חיצוני (אובדן, פיטורים וכו'). ישנס דכאונות על בסיס ביולוגי. כל סוג של דכאון ניתן "לחלק" לתת - דכאון (דכאון אחרי לידה, דכאון בעקבות פציעה קשה). HERA.

05/07/2002 | 21:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רונית שלום יש אכן סוגים שונים של דיכאון. הדיכאון המוכר ביותר הוא סוג של עצב עמוק המלווה בתחושות של ירידה בערך עצמי וקשיים בתפקוד באכילה, שינה, ועוד. הוא יכול להגיע בצורה של דיכאון עמוק (מג'ורי) או בדרגות נמוכות יותר, בטווח קצר, או על פני זמן ממושך. כמו כן לעיתים ניתן לזהות קווים דיכאונים במצבים אחרים כך שהדכאון אינו הבעיה העיקרית אך היא נלוות לבעיות נוספות, לדוגמא, התקפי חרדה. הדכאון הדו קוטבי מאופיין בכך שיש גם תקופות של מניה, כלומר מצב סופר אנרגטי הכולל התנהגויות חסרות שיפוט כמו בזבזנות קיצונית, תחושת כל-יכול ועוד, שאחריו מגיע בד"כ הדיכאון. מדובר בבעיות מסוג שונה וגם הטיפול התרופתי בהם שונה. בברכה ד"ר אורן קפלן

06/07/2002 | 18:28 | מאת: יעקובי

אני בן 80 ובהתאם לגילי די בריא, כמו שיעקב אבינו אמר "קצתי בחיי" כל החברים שהיו לי כבר עברו מן העולם, לצערי אני לא מוצא שפה משותפת עם אשתי, הנכדים גרים לא בקרבת מקום ואיני נוהג יותר, איבדתי את הענין ברוב הדברים שאהבתי בעבר, כגון מוסיקה קלסית, חזנות, אין לי כבר חשק ללכת לבית הכנסת ואין לי כבר סבלנות לקרוא או לשוטט באינטרנט, מה עושים?? תודה עבור תשובתך למפרע יעקובי

09/07/2002 | 11:32 | מאת: בלה

שלום. יש תרופות שניתן למצוא בבית מרקחת ולקנות בלי מרשם רופא שיכולות לעזור לדיכאון חד-קוטבי?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית