בעית התמצאות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/06/2002 | 01:10 | מאת: אלונה

אחותי, בשנות השישים של חייה, סובלת מזה 30 שנה מבעיה: מדי כמה ימים (בעבר זה קרה גם כמה פעמים ביום) כשהיא נוהגת ברכב, במקום מוכר לה, היא פתאום שוכחת את הדרך. דברים שלכל נהג באים אוטומטית, פתאום לא קורים לה. זה נמשך לא יותר מ 30 שניות, ואז הכל חוזר לקדמותו. היא פשוט לא זוכרת לאן צריך לפנות, גם אם זה בשכונה שלה. לא זוכרת את המפה. ואז היא נעצרת בצד, ותוך 30 שניות, לכל היותר, זה, כאמור, חוזר לה. אין לה שום בעיות נפשיות או מוחיות נוספות. היא בריאה באופן כללי ואף פעם לא היה לה זעזוע מוח או אירוע מוחי. נוירולוג בזמנו המליץ לה על הגדלת אחוז הברזל בגוף, אך זה לא עזר. אין לה כוח יותר ללכת לרופאים ואני צריכה איזשהו פתרון אמין. אולי מעבדת זיכרון? מה זה יכול להיות, לדעתך, ואיך ניתן לטפל בזה?

26/06/2002 | 00:03 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלונה שלום הייתי ממליץ לפנות לנוירולוג אבל אני מבין שהנתיב הזה מוצה ללא ממצאים. צריך בכל זאת לוודא שאין כאן בעיה מוחית מסוג כלשהו. פגשתי בתופעות כאלה אצל אנשים שסבלו מאפילפסיה. התופעה אכן משונה ומעוררת שאלות. אין אפשרות להפעיל מעבדת זיכרון אבל אפשר לנסות לעבוד איתה עם היפנוזה ולראות מה יעלה. אם מדובר בתגובה נפשית סביר להניח שאפשר יהיה לעלות על זה. בברכה ד"ר אורן קפלן

27/06/2002 | 01:50 | מאת: אלונה

תודה. 1) אצל מי עושים היפנוזה? מה התהליך? 2) אצל מי לבדוק סמנים לאפילפסיה? 3) מה עוד נוירולוג יכול לעשות כדי לבדוק אם יש בעיה מוחית?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית