כן, זו בעיה.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/06/2002 | 01:41 | מאת: יעלי

לדעתי , זו אכן בעיה, של המטופל, כשתלות בקשר מתרחשת, והקשר הופך להיות מוקד הטיפול מבחינתו.

12/06/2002 | 01:42 | מאת: יעלי

זה בהמשך לתשובה של פסיכולוגית עמיתה לגבי תלות בקשר..

12/06/2002 | 13:21 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יעל שלום לפני כ 100 שנה התייחס פרויד לתלות שנוצרת בין מטפל למטופל כתופעת לוואי מיותרת ובלתי רצויה. הוא לא ידע כיצד להתמודד עם הרגשות שעלו ממטופליו ובעיקר ממטופלותיו כלפיו. בהמשך התפתחות התיאוריות הפסיכולוגיות עלה נושא התלות והרגשות כלפי הטיפול והמטפל בצורה מאוד שונה דרך מונח שנקרא "העברה". הנחת היסוד של תיאוריה מרכזית זו בפסיכולוגיה המודרנית גורסת שהרגשות של המטופל כלפי המטפל הם סוג של השלכה מעולמו הפנימי של המטופל שמייצגת לא רק את הקשר עם המטפל אלא גם את מערכות היחסים והקונפליקטים עימם הוא מתמודד ביחסים בינאישיים מחוץ לטיפול. לכן העבודה הטיפולית עם הרגשות שעולים בטיפול כלפי המטפל, כולל תחושת התלות, הופכים תחת גישה זו לכלי טיפולי כדי להבין ולעזור לשינוי ושיפור איכות החיים. בעיקרון אני בהחלט מקבל את הגישה הזו ולכן ממליץ שבמידה ועולות תחושות מטרידות כלפי הטיפול עצמו כדאי להביא אותם לחדר הטיפול ולבחון אותם. מנסיוני בד"כ עולים כתוצאה מכך דברים משמעותיים לא רק בהקשר למפגש הטיפולי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית