קשר עין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/06/2002 | 19:18 | מאת: טל

קראתי שאי שמירה על קשר עין נובעת מהסתרת אמת . האם זה בהכרך כך ? אם לא , מה עוד ניתן להסיק מכך ? מה לגבי אנשים שבאופן קבוע משוחחים עם מבט מושפל ? תודה מראש.

10/06/2002 | 21:31 | מאת: ד"ר אורן קפלן

טל שלום הייתי נזהר במסקנות נחרצות מכל סימן שהוא. בכל מקרה, אי שמירת קשר עין יכול לנבוע מסיבות רבות מאוד ובוודאי אינו אינדיקציה לאי אמירת אמת. אין סיבה אחת בלבד. תתכן למשל ביישנות או כל מיני קשיים אחרים בקשר בינאישי ועוד אפשרויות. גם ההתנהגות עצמה אינה "שחור ולבן" ויש הרבה מאוד דרכים לביטוי שצריך להתייחס אליהם בכבוד ולהבין באופן מאוד אישי את הופעתם אצל האדם המסויים שאליו את מתכוונת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית