אנורקסיה - שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/06/2002 | 02:33 | מאת: דנה

שלום, מה יכול לעורר אנורקסיה אצל אישה בת 27 ללא הפרעות אכילה קודמות? תודה, דנה

10/06/2002 | 14:14 | מאת: ע.א.

דנה, אותם גורמים שיכולים להשפיע על נערות.

10/06/2002 | 21:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דנה שלום אנורקסיה אינה קשורה ישירות לאוכל למרות שזו הפרעת אכילה. היא קשורה לבעיות שונות הן של האדם עם עצמו והן ליחסים בינאישיים. פתרון הבעיה לפיכך אינו רק טכני, מציאת הדרך לחזור ולאכול באופן שגרתי, אלא גם לטפל במקורות הבעיה. הדרך למצוא את הסיבה היא לפנות לטיפול פסיכולוגי הן כדי לטפל בבעיה, והן כדי להבין אותה ואת מקורותיה יותר טוב. אין סיבה אחת מוכרת, צריך להכיר אישית ולעבור דרך כדי להיכנס לעניין לעומק. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית