מריטת שיער

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/05/2002 | 17:54 | מאת: שני

אני מורטת שיער מהרגליים כבר 7 שנים, ובעקבות כך השוקיים שלי אדומות ומלאות פצעים. אני סובלת מכך מאוד, אינני יכולה ללכת עם מכנסיים קצרים או לים וכיו"צב. מה ניתן לעשות?, למי אפשר לפנות?.

29/05/2002 | 22:38 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שני שלום תלישת שיער היא סוג של הפרעה כפייתית ועלולה להיות עקשנית למדי. הבסיס הנפוץ לבעייה הוא סוג של חרדה ולחץ, ובהמשך פשוט כוחו של הרגל. הטיפול השכיח מתמקד בשלושה תחומים: טיפול פסיכולוגי התנהגותי/קוגניטיבי (ניתן גם לשלב היפנוזה) בניסיון להתמודד עם התופעה ברמה המיידית, טיפול פסיכולוגי דינמי שאינו יעיל בד"כ להפסקת התלישה בטווח הקצר אך יכול לעזור לטפל בתשתית הנפשית שעומדת מתחת לבעיה במקרים רבים, וטיפול תרופתי, בד"כ בתרופות נוגדות חרדה או דיכאון. היכולת להפסיק תלויה בין היתר גם במוטיבציה והנכונות להתמסר לטיפול. אתר מעניין בנושא הוא http://www.geocities.com/naamaled/index.htm אמנם אין הרבה על הטיפול הפסיכולוגי אבל יש מידע על הבעיה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית