בעיה נפשית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/05/2002 | 13:45 | מאת: אריאל נבון

שלום רב אני בן 44 בשנים האחרונות אני נמצא במצבי חרדה ובלחץ נפשי קשה ברור לי שאני צריך עזרה תרופתית ניסו עלי הרבה ממשפחות תרופות הפרוזק וההשפעה שלהם עלי היא הפוכה התרופות מעצימות את החרדה אני מרגיש בלבול רב לא בפוקוס אני נמצא במצב של עילפון וזה מביא עד לידי התמוטטות לא פעם הגיעתי לחדר מיון כאשר אני לא לוקח תרופות המצב הפיזי הרבה יותר טוב אבל מאידך יש את הבעיה הנפשית באיזה כיוון ובאיזה צורת טיפול עליי לקחת? האם ידוע ברפואה על תופעה של העצמת הבעיה ע"י לקיחת תרופות מרגיעות?

28/05/2002 | 23:16 | מאת: איה

ממליצה לך לשאול ב"מסע אל העצמי" באתר חרדה חברתית.

29/05/2002 | 00:24 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אריאל שלום קודם כל הייתי שואל האם קיבלת גם טיפול בשיחות. מצבי חרדה ולחץ נפשי דורשים התייחסות פסיכולוגית אם רוצים לטפל בשורש הבעיה. הטיפול התרופתי עשוי לסייע אך לא נוגע בתוכן של החרדות. לגבי התרופות עצמן, אינני נותן ייעוץ בתחום זה, נסה לברר בפורומים העוסקים ברפואה. בכל מקרה, הרופא המטפל צריך לתת את התשובות הללו על רקע ההיכרות האישית עמך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית