חוויה מצמררת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/05/2002 | 10:55 | מאת: ליאת

שלום, אני רוצה לשתף אותכם בחוויה שעברתי אתמול. בעקבות לימודי היה לנו ביקור בבית חולים לחולי נפש. נכנסנו למחלקה הסגורה ונפגשנו עם שלושה אנשים שמאובחנים כסכיזופרנים פרנואידים וכל אחד שונה מהשני באופן מוחלט. ההרגשה שלי היתה מאד משונה, אתה לא יודע עם לצחוק או לבכות, מה לומר איך להגיב למה שאתה שומע ובכלל למה שאתה רואה. כשצאתי משם חשבתי לעצמי מה זה בכלל נפש של בנאדם , ביום בהיר אנשים נורמלים לחלוטין אנשים ששרתו בצבא, מאבדים את השפיות והרבה פעמים נשארים כך. אז אחרי כל זה האם יש מישהו שהוא באמת נורמלי? שלכם ליאת

27/05/2002 | 23:38 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ליאת שלום אכן נורמלי הוא הגדרה מאוד שיפוטית ויש טווח רחב מאוד של בריאות וחולי שמוגדר ע"י החברה ועל ידי הפרט עצמו. החוויה שעברת מעוררת ללא ספק חשיבה, ספקות ופחדים. הכניסה למחלקה סגורה מעוררת תמיד פחדים מסוגים שונים. אני יכול להעיד על עצמי שלמרות שביקרתי פעמים רבות במחלקות סגורות במסגרת מקצועי, עדיין כל ביקור כזה מותיר רשמים קשים ואנחת רווחה מסויימת כשאני יוצא החוצה. ישנם דברים עליה אינך מעוניין לחשוב וביניהם מוות, שיגעון, חולי. מצבים מסויימים בחיים מכריחים לעיתים התמודדות עם הנושאים הללו, והדבר מעורר מחשבות, ספקות, אך לעיתים גם תקווה ואופטימיות. לפי דבריך אני בטוח שזו היתה חוויה מלמדת עבורך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית