החלטה גורלית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/05/2002 | 12:02 | מאת: יוני

דוקטור שלום. אני כיום בן 31 יש לי חברה מזה כ 3 שנים והיא בת 23, והיא חולת אפילפסיה. עוד בתחילת הקשר חברתי אמרה לי שיש לה אפילפסיה כך שאם זה מפריע לי עדיף שלא נמשיך בקשר, אני לא ידעתי הרבה על המחלה, כיום אני יודע די הרבה, יש לי בעיה בזוגיות הביעה הזו ראיתי אותה עוד בתחילת הקשר ולא יחסתי לכך חשיבות, חברתי מאוד שעירה אם אני מדבר על אזור הגב עליון,תחתון,כתפיים ואפילו בבטן, שתבין אני יותר חלק ממנה, השערות הם לא שערות עוות, הם פלומטיות אבל די כהות, להגיד לך את האמת אני מסתכל על בחורות אחרות (משווה) ונדיר לראות את זה על בחורה, מה שכן חברתי מאוד יפה בפנים וגם בפנים היא בחורה מקסימה, ורזה. דיברתי איתה על כך לפני כשנה וגם לא מזמן, הערתי לה על כך שזה מפריע לי , היא הסבירה לי שזה תוצאה מנטילת הכדורים, כדור אחד שהיא נוטלת גורם לתופעת לוואי זו, היא אמרה שהיא מודעת לבעיה הזו, והיא בתהליך של החלפת כדור, והיא מתכננת לעשות הסרת שיער בלייזר. הבעיה היא שזה התחיל ממש לדחות אותי, חברים שלי רובם התחתנו, המשפחה שלי כל הזמן שואלת מה איתי?, תראה אני גם חושב על זה ואני לא יודע מה לעשות האם להתפשר על מה שיש? להיות סובלני עד שהבעיה תיפטר? (אם בכלל) או להיפרד . כל הזמן הזה בשנה האחרונה אני נמצא בדילמה, לנתק את הקשר לחפש משהו חדש, פשוט אני אוהב אותה אבל הבעיה הזו מאוד מפריע לי, זה שיש לה אפילפסיה לא מפריע לי, אני דיברתי על זה עם חבר קרוב, והוא אמר לי שאני עושה מזבוב פיל שאני מחפש את המושלמת. רציתי לשאול אותך מנקודת מבט כזו שאתה לא מכיר אותי, מה אתה מייעץ לי לעשות? כי אני בדילמה שאולי אני סתם מבזבז תזמן שלי איתה, וגם אני מאוד מתבייש בזה כאשר אנחנו הולכים לים היא פשוט לובשת ביקיני, גם על זה הערתי לה שאיתי היא לא תלך כך, היא נעלבה כמובן אני מרגיש שירד לה הביטחון והא נהיתה יותר טלוטית בי. אני אומר לעצמי למה שאני ירגיש לא נוח בקשר? אולי משהו בי לא בסדר? אני יותר מידי ביקורתי? אולי אני צריך לעבוד על הבעיה שהבעיה היא בי. אני פשוט חסר דעה . אשמח לשמוע תשובה. בתודה. יוני.

25/05/2002 | 23:22 | מאת: ירדן

שלום, למען האמת התכוונתי לרשום שאתה די דוחה... אם אתה עסוק בפרטים השוליים האלה של עובי השיער הפלומתי של החברה שלך, אז זה לא שמשהו בך לא בסדר יש פשוט אנשים שטחיים ואתה נמנה מבניהם, אתה גם נורא מפחד שהיא תעשה לך פדיחות. אתה כל כך חסר בטחון ואתה נורא מעריך את עצמך לפי דברים חיצוניים ותגובות החברה. עצוב לי בשבילך.. אני מקווה שהחברה שלך תמצא מישהו שיותר ראוי לה...אבל אם היא מוכנה לקבל את החרא הזה ממך היא בטח חסרת בטחון בעצמה. אגב יום אחד היא תזדקן ויהיו לה קמטים..וגם אחרי הלידות הבטן לא תהיה שטוחה, יהיו לה וורידים בולטים ברגליים, ואולי בהריון יצאו לה הרבה חצ'קונים בפנים כי נוצר חוסר איזון הורמונלי. וחוץ מזה החזה, ידוע לך ההשפעה של כח המשיכה אז הוא כנראה לא ישאר זקוף לעד.. אז זהו, קח בחשבון שערכה של הסחורה תרד יום אחד..למערכת השיקולים שלך! ב ה צ ל ח ה !! אגב אני בחורה יפה, ולא ממש אכפת לי איך הבחור שאיתי יראה, אם אני אוהב אותו , השערות על החזה שלו הוא המפרצים בשיער שלו ישנו משהו... אבל זאת אני..

25/05/2002 | 23:25 | מאת: ירדן

לגבי המשפט האחרון , התכוונתי שאם אני אוהב מישהו , שינויים חיצוניים שיקרו אצלו או שקיימים בו לא ממש ישנו משהו , יפחיתו או יוסיפו הם לא פקטור בשבילי והם לא אמורים להיות בכלל. לילה טוב ירדן

25/05/2002 | 23:54 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יוני שלום קראתי בינתיים גם את תגובתה של ירדן שהביעה את ביקורתה על דבריך. אני מבין מה הפריע לירדן, אבל דווקא אותם דברים יכולים גם לעורר הערכה כלפי המודעות שלך למה שקורה לך ולשאלות הנוקבות שאתה שואל את עצמך בנושא, זאת כל עוד אתה גם פתוח לשמוע ולבחון מה קורה לך. אנשים רבים חושבים את מה שאתה כותב כאן ועושים כל מיני פעולות בעקבות זאת, ללא יכולת להודות בכך או לבחון את מעשיהם. קודם כל הייתי שואל האם נמשכת אליה בתחילה ובמהלך הקשר, ומתי התחלת להרגיש לראשונה את הדחייה ממנה. משיכה פיזית היא דבר חשוב בזוגיות, אבל היא גם מושפעת מגורמים רגשיים רבים שלא קשורים למראה הפיזי ולכן היא עלולה/עשוייה להשתנות עם הזמן. אם נמשכת בעבר לבת זוגתך ופתאום קרה משהו בדרך, הרי שיש סיכוי סביר שתוכל לחזור ולהימשך אליה גם בהמשך. שעירות היתר שאתה מדווח עליה עשויה להשתנות עם השינוי התרופתי, אבל הגועל שתקף אותך מכך יכול גם הוא להשתנות. יש אפשרות סבירה שפיתחת את הרתיעה ממנה לא רק בגלל המראה האובייקטיבי שראית, אלא בגלל גורמים רגשיים נוספים הקשורים לקשר ביניכם, המחוייבות, ואולי למחלה עצמה. אם לא נמשכת אליה מעולם, יתכן שאתם פשוט לא מתאימים. אבל אם בעבר נמשכת אליה ואתה עדיין אוהב אותה, כדאי לעשות בדיקה רצינית מה קורה לך, האם הדחיה שאתה חש היא לא סוג של בריחה מהקשר המתהדק ומה שכרוך בו. אם אתה חש שמדובר בהחלטה כה גורלית, הייתי מציע לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי כדי לקבל כלים להגיע להחלטה המתאימה ביותר עבורך תוך כדי ראיית כל התמונה המלאה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית