פחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/05/2002 | 12:16 | מאת: שירז

שלום, לפני כ-6 שנים חלה אחיו של אבי במחלת הסרטן הוא עבר טיפולים קשים וכיום הוא בריא. לפני כ-שנה וחצי חלתה אחותו של אבי בסרטן ומצבה כיום קשה מאד. לפני כ-7 חודשים חלה אבי בסרטן הערמונית הוא עבר טיפולי הקרנות וטיפול תרופתי הוא מגיב טוב לטיפול ואנו מתפללים לשלומו. מאז שחלה אבי אני פשוט בפחד נוראי - כל כאב כל בעיה רפואית הכי קטנה מלחיצה אותי בצורה בלתי רגילה ועוברים בראשי התסריטים הכי נוראיים שיכולים להיות. אני פשוט מאד מאד פוחדת לחלות-אני מנסה להשתלט על הפחד אך ללא הואיל. זה מטריד אותי בחלק גדול מאד משעות היום. אני כל הזמן בודקת את ילדי שחס וחלילה שום דבר חריג לא הופיע אצלם. הפחד ממחלת הסרטן פשוט השתלט לי על החיים (ולפעמים אני חושבת שדי בצדק-אחרי הכל שלושה אחים שחלו בסרטן זה די חריג). מה אפשר לעשות כדי לחזור לחיות חיים נורמלים???אני ממש לא יכולה להרגע.

22/05/2002 | 21:53 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שירז שלום החרדה שפיתחת מהסרטן בהחלט מובנת לאור מה שאת מתארת. אין ספק שהופעת הסרטן והמפגש המאיים עם המחלה יוצר מחשבות שליליות וחששות. צריך מצד אחד לבצע בדיקות תקופתיות ולשמור על אורח חיים בריא, אך מצד שני אי אפשר להיכנע למחשבות ולחיות בצלם כל הזמן. אין ספק שכעת כאשר אביך ואחותו בתהליך המחלה קשה עוד יותר להתנתק. אני מציע לך לנסות ולהיעזר בצוות הפסיכולוגים והעובדים הסוציאלים בבית החולים בו עובר אביך את הטיפולים. הם מיומנים בתחום הזה של תמיכה במשפחות החולים ומכירים היטב את מה שעובר עליך. חשוב שלא תשארי לבד עם המחשבות הללו ותקבלי עזרה. אני מאחל לבני משפחתך החלמה מלאה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית