איך נפטרים מפוביה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/05/2002 | 18:32 | מאת: ההיסטרית

שלום רב, אני בת 28 ונורא מפחדת מג'וקים. הדבר מגביל אותי בחיי היומיום. האם יש דרך יעילה מהירה ולא יקרה להפטר מפוביה לג'וקים? תודה

20/05/2002 | 23:20 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום פובית מקקים כמו גם פוביות אחרות מחיות נפוצות מאוד. בד"כ ניתן להיפתר מהפוביה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי שממוקד בבעיה. בנוסף ניתן להיעזר בהיפנוזה ובשיטות הרפיה והרגעה. אין בטחון שממש תאהבי אותם אחרי הטיפול, אבל הפוביה תעלם למימדים הגיוניים איתם תוכלי לחיות בשלום. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית