קנאות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/05/2002 | 12:44 | מאת: שושי

אני בת 22 וחבר שלי בן 25 אנחנו עומדים להתחתן. אני יודעת שהוא ואני מתאימים. אני חושבת שהבעיה היא אצלי,אני קנאית אם הוא לא מתקשר כל שעתיים כבר עוברות לי מחשבות ממש אבסורדיות בראש או אם הוא לא עונה לטלפון או לא מגיע בזמן וכו, איך אני יכולה לפתור את הבעיה המעיקה הזאת הוא ממש ילד טוב אני יודעת שבאמת הוא ממש נאמן לי למה זה קורה לי האם זה יכול להיות השפעה של סרטים אני לא יודעת מה, בבקשה אני צריכה עזרה אני פוחדת שזה יהרוס לנו הכל תודה.

20/05/2002 | 01:31 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שושי שלום קנאות יכולה לנבוע מהרבה סיבות ואינני יודע לפרש אותה אצלך מבלי להכיר אותך. החשש שלך בהחלט מוצדק מאחר ואם את מוטרדת בצורה כל כך חזקה זה בהחלט יכול להאיב על הקשר, ובכלל, לא נעים להרגיש כך לאורך זמן. מאחר ומדובר בבעיה שאת ממקדת אצלך ולא אצלו, אולי כדאי לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי באופן אישי כדי להבין מה גורם לך לכזאת קנאה. יתכן שכדאי יהיה להגיע גם עם בן זוגך לאחד המפגשים. אני לא חושב שמדובר בהשפעה של סרטים. בד"כ זה דבר אישי יותר מכך. עכשיו בהחלט זמן טוב להיפתר מהתופעה המטרידה, עוד לפני החתונה. שיהיה במזל טוב ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית