stess

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/12/2000 | 19:42 | מאת: יגאל

שלום דר' פלד! כחלק מעבודתי אני נדרש בדרך כלל להופיע בפני קהל בנושאים מיקצועיים וכלליים. מאז ומתמיד לקראת הופעתי בפני קהל גדול או קטן, די התרגשתי. אולם לאחר שהתחלתי לשאת את דברי ההתרגשות חלפה, וכמובן שהתרכזתי בנושא ההרצאה או ניהלתי דיון באופן המיקצועי כפי שאני רגיל ומצפה מעצמי. בשנים האחרונות ההתרגשות גברה, והיא מלווה בסימפטומים של הזעה,דפיקות לב חזקות ומואצות יותר וחוסר שקט לקראת ההופעה. בנוסף, התחושות הללו מלוות אותי גם כאשר אני עומד בפני בדיקה רפואית כפי שעשיתי לאחרונה במסגרת ה- CHECK-UP השנתי. מקריאת הסקירה שלך בנושא החרדות והצורך לשלול סיבות גופניות, אציין כי, בבדיקות שערכתי לא התגלתה כל בעיה בתחום הקרדיאלי (אני גם מתאמן כמעט מדי יום בהליכה ושחייה), ומאחר ונבדקתי לפני מספר חודשים בתפקוד בלוטת התריס אזי גם במקרה זה נמצא כי הכל תקין. לידיעתך אני כבן 50, שאפתן ומצליח למדי בתחום הקריירה, ומטבע הדברים הייתי שמח מאוד מאוד להפטר מטירדה זו. מה עושים? יגאל

28/12/2000 | 02:43 | מאת: טלי וינברגר

יגאל שלום רב, אתה מתאר תהליך שהולך ומחריף בשנים האחרונות. הלחץ שהיה קיים בעבר בצורה מינורית ולא מורגשת הולך ותופס מקום יותר ויותר בחייך. ייתכן וזה קשור למאורעות נוספים בחייך, שינויים, חששות או תהליכים אחרים הקשורים לגיל, קריירה וכו'. אני הייתי ממליצה דווקא בשלב זה על טיפול פסיכותרפויטי. השאלה היא מה ייחסך לטיפול שכזה, האם אתה חושב שאתה עשוי להפיק מכך תועלת כלשהי והאם אתה מוכן לכך. ייתכן וד"ר פלד ימליץ המלצות אחרות בתחום התרופתי, אך זה עדיין לא סותר את המלצתי זו. בברכה, טלי פרידמן

28/12/2000 | 21:04 | מאת: יגאל

שלום טלי, ראשית תודה על התיחסותך. מהו הטיפול שהצעת? אינני מכיר טיפול מסוג זה וממילא אין לי כל יחס אליו. נא פרטי במה מדובר? כיצד עוברים טיפול כזה? ומהי יעילותו המוכחת? תודה יגאל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית