שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/05/2002 | 01:17 | מאת: אלמונית

הלכתי לשיחת איבחון במרפאה לבריאות נפש בעירי ואמרו לי שאני סובלת ממשהו שנקרא עצבות ממושכת(לא זוכרת איך זה נקרא) וכן מהפרעת אישיות תלותית עם אלמנט פרנואידי ורציתי לדעת על זה קצת יותר ואם זה ניתן לטיפול

16/05/2002 | 12:52 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלמונית שלום את זכאית לקבל שיחת משוב במקום בו אובחנת בה תבקשי הסבר מדוייק לגבי הבעיה שאיבחנו וסוג הטיפול המתאים. אישית אני נרתע מאבחנות אישיותיות כיוון שהן לא מדוייקות ולא נותנות באמת פתרון ברמה האישית. צריך לברר לא מה האבחנה אלא מה הבעיה שממנה את מוטרדת, ובה לטפל. בברכה ד"ר אורן קפלן

19/05/2002 | 01:30 | מאת: אלמונית

תודה רבה על תשובתך. ראשית אני ביקשתי ממנה לתת שם לבעיה שלי ולכן היא אמרה לי והיא אמרה לי שטיפול של שיחות יעזור. רציתי גם לדעת כמה עולה טיפול פרטי ואם פסיכולוג קליני מוסמך לטפל בכאלו דברים. ושאלה נוספת היא האם זה ניתן לטיפול ההפרעת אישיות בד"כ או שזה בלתי הפיך.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית