להתפנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/05/2002 | 21:05 | מאת: ביישן

ד"ר שלום. יש לי בעיה שדי מפריעה לי.. אינני מסוגל להשתין במשתנה ציבורית,או בקירבת אנשים,במקומות ציבוריים. לפעמים נוצרים מצבים שאני נאלצ להתאפק זמן רב וזה גורם לי לסבל. איני זוכר מתי זה התחיל להפריע בשיגרת היום יום,אך אני מאמין שתופעה זו מפריע לי כבר יותר מ 3 שנים.לדוגמה היום נכנסתילמשתנה ציבורית שהיתה כולה לבנה ומבריקה כבית מרקחת,(למזלי לא היה איש ולכן כן הצלחתי).אך בסיטואציה זו הרגשתי כאילו אני בתוך חלום בלעות(מטאפורה).בכדי להצליח להשתין אני צריך שיתקיימו כמה תנאים מסויימים(שלא תמיד זמינים)ואלו הם:*שרותים סגורים מהריצפה עד התיקרה עים מנעול תקין *שלא יהיו אנשים שראיתי שנכנסו למשתנה לפני\אחרי *שלא אשמע רעשים (דיבור,צחוק,דלתות,מים ,זורמים).ולא להיות מוטרד משום מחשבה אים לא ,אוכל לעמוד מול אסלה במשך מיספר דקות ללא הצלחה במסימה שהיא צורך טיבעי לכולם .לא משהו מיוחד והאבסורד הוא שבשבילי הוא דבר מאוד משמעותי ומאוד מפריע. אשמח אים תוכל לייעץ לי או לכוון אותי כיצד ליפתור את הבעיה הקטנה\גדולה שלי. תודה

14/05/2002 | 23:50 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ביישן שלום מדובר כנראה בסוג של מחשבות כפייתיות שעוצרות בעדך, בד"כ אלו באות מתוך דאגה בנושא ניקיון, אבל כנראה גם בהקשרים נוספים, אולי חברתיים. הלחץ שנוצר במצבים שאתה מתאר יוצר באופן טבעי התכווצות הסוגרים וקושי במתן שתן. השאלה האם הבעיה נגמרת כאן, או שיש בחייך עוד מצבים ונושאים שמטרידים אותך באופן שפוגע באיכות חייך. במידה והנושא מטריד אותך באופן שמצדיק טיפול תוכל לפנות לייעוץ פסיכולוגי כשהכיוון מתמקד כנראה בתחום של מחשבות כפייתיות. כמו כן תוכל ללמוד שיטות להרגעה עצמית והרפית שרירים שעשויות להקל על הבעיה באופן ישיר. בעיקרון תרופות אנטי חרדתיות מתאימות גם לסוג כזה של בעיות. צריך לשקול את עוצמת הקושי מול ההשקעה הנדרשת בטיפול המתאים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית