מה עושים עם העצבים????

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/05/2002 | 09:06 | מאת: אלי

בוקר טוב. יש לי בעיה שממנה אני סובל המון זמןבחור מאוד עצבני כל דבר קטן יכול לעצבן אותי אין לי שליטה על הדבר וזה מאוד מציק לי וגם פוגע ביכולת התיקשור שלי אם אנשים.הייתי מעוניין לעשות כל דבר על מנת להתגבר על בעייה זו כי כבר אני לי כוח להתעצבן מכל דבר אפילו שאני אומר לעצמי לפעמים שלא צריך להתעצבן אני בכל זאת מתעצבן אין לי שליטה על זה .. מקווה שיש לבעה פתרון...

14/05/2002 | 20:15 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלי שלום נשמע שמדובר בנטייה אישית שמופנמת אצלך ולכן שכנוע עצמי לא עוזר. ההתרגזות מופעלת ממשהו פנימי שלוחץ. סביר להניח שהדברים המרגיזים אינם הסיבה האמיתית אלא שזה משתלב עם נושאים לא נעימים מהעבר שלאט לאט חלחלו לאישיות ונטייה האישית. ניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי בשיחות כדי לברר את מקור הזעם. אחרי שתשלים עם המקור, יהיה יותר קל להירגע. בנוסף, אפשר ללמוד שיטות להרגעה עצמית ושיפור השליטה העצמית. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית