מניה דפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/05/2002 | 19:29 | מאת: גייה

שלום אני מאובחנת כחולת מניה דפרסיה היתה לי התקפה לפני כ10 שנים ועתה לאחר שנולדה לי בת היא בת 8 חודשים ומלחצים שונים היתה לי התמותטות עצבים אני מטופלת אצל פסיכיטר עי תרופות אך כל הסימפטומים שונים אני מרגישה מבולבלת חסרת ביטחון חוסר ריכוז והשאלה שלי האם יתכן שזה לא מהמניה דפרסיה ואולאי אני צריכה טיפול אחר מאשר כדורים תודה גייה

13/05/2002 | 20:44 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גייה שלום נפש האדם מורכבת וקשה לדעת האם מה שקורה לך עכשיו קשור באופן ישיר למניה דפרסיה, ולמעשה זה לא בהכרח חשוב. טוב שאת נמצאת במעקב פסיכיאטרי אבל את צריכה ללא ספק פסיכותרפיה, טיפול באמצעות שיחות. התרופות יכולות לאזן דברים כאלה או אחרים ברמה הכימית אבל הן לא עוזרות לך להתמודד עם שאלות החיים עימן את מתמודדת. בתור אמא טרייה שנמצאת כעת בתקופה רגישה בחייה חשוב שתהיה לך מסגרת טיפולית שתתמוך בך בדרך חזרה לאיזון נפשי וגופני. בברכה ד"ר אורן קפלן

16/09/2002 | 21:59 | מאת: אייל

גייה כתב/ה: > > שלום > אני מאובחנת כחולת מניה דפרסיה > היתה לי התקפה לפני כ10 שנים > ועתה לאחר שנולדה לי בת > היא בת 8 חודשים > ומלחצים שונים היתה לי התמותטות עצבים > אני מטופלת אצל פסיכיטר עי תרופות > אך כל הסימפטומים שונים > אני מרגישה מבולבלת חסרת ביטחון חוסר ריכוז > והשאלה שלי האם יתכן שזה לא מהמניה דפרסיה > ואולאי אני צריכה טיפול אחר מאשר כדורים > תודה גייה

24/12/2002 | 21:16 | מאת: ice queen

גייה יש לי שאלה אלייך ובבקשה תעני לי זה מאוד חשוב... רציתי לדעת מה את מרגישה כחולת מניה דפרסיה? אני יודעת שיש מצב שבו את שמחה ומאושרת והעולם נראה נהדר ויש מצב שבו את בדיכאון עמוק. שמעתי שהשלב שביניהם הוא הכי מסוכן, את יכולה להסביר לי מה עברת אז בשלבים של בין המניה לדפרסיה, מה השפיע עלייך, וכמה זמן נמשך כל שלב? אני מאוד אשמח לקבל ממך תשובה. תודה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית