שאלה כללית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/05/2002 | 13:27 | מאת: מיטל

מזה שנה וחצי אני מרגישה תופעות מוזרות לפעמים עצבים קשיי אכילה משהו שתקוע בגרון לקחתי כדורי הרגעה ותרופות הרגעה מסוגים שונים התופעות הולכות וחוזרת וכל פעם תופעה אחרת מה לעשות אין לי סיבה או הסבר מדוע זה בא

13/05/2002 | 16:26 | מאת: שירה

אני כרגע נמצאת באותה סיטואציה של קשיי בליעה וכאילו משהו תקוע בגרון. אלו הם סימפטומים של חרדה והטיפול הוא תרופתי בשליוב שיחות עם גורם מקצועי מקווה שעזרתי.

13/05/2002 | 21:00 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיטל שלום מאחר שלקחת כדורי הרגעה אני מניח שאת מקשרת את התופעות למקור נפשי, כנראה סוג של חרדה. אני ממליץ לך להימנע מתרופות הרגעה שכן הן ממכרות ואינן פותרות את הבעיה בטווח הארוך. בנוגע לטפול תרופתי כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר ולנסות לקחת תרופות נוגדות חרדה שהשפעתן עשויה להיות טובה יותר לטווח הארוך, ופחות מזיקות בטווח הקצר. כמו כן תוכלי להיעזר בטיפול פסיכולוגי כדי לברר את מקור החרדה ולטפל בה. אנא קראי את תשובתי בהודעה שמעליך שם מצורף תקציר על הטיפולים המקובלים בחרדה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית