בעיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/05/2002 | 00:10 | מאת: מירי

שלום, אני חוששת להידבק ממחלות (גם ממחלות ויראליות "קלות" שפעת, צינון וכו'). האם אני היפוכונדרית? אני חוששת להידבק כדי שבני בן השנתיים לא ידבק ממני ויחלה, האם יש טיפול לבעייתי? ניסיתי שיחות וטיפול בהיפנוזה שלא שיפרו את מצבי. מצב זה החל רק עם הולדת בני. מה לעשות? האם יש לך טיפים לחשיבה חיובית?

14/05/2002 | 23:40 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מירי שלום אני לא בטוח שחשיבה חיובית היא הפתרון במקרה הזה, צריך להגיע לשורש העניין. אינני יודע אם היפוכונדריה היא הנושא כיוון שהחשש שלך לא מתמקד בכך שאת תחלי אלא בכך שיקרה משהו לבנך, ואת מדגישה שהתופעה החלה כשהוא נולד. כראה שמדובר בסוג של חרדה המלווה במחשבות כפייתיות המתמקדות בתחום הבריאות, אבל מקורותיהם אינם דווקא בתחום המחלות. אמנם כבר פנית לטיפול פסיכולוגי ולא נעזרת אבל זה הכיוון שעדיין הייתי ממליץ לך. אינני יודע כמה זמן היית בטיפול ובאיזו גישה טיפולית התנסת, אבל לא הייתי מתייאש, זה הכיוון הנכון לדעתי. במידה ואת מרגישה שהדבר פוגע באופן משמעותי באיכות חייך כדאי גם להתייעץ עם פסיכיאטר בנוגע לטיפול תרופתי נוגד חרדה ומחשבות כפייתיות. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית