קווים לפסיכופתיה.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/05/2002 | 22:07 | מאת: מבקר חצוי

ערב טוב . ברצוני לשאות שאלה שדי מטרידה אותי, ישנם קווים כללים משותפים לחולים פסיכופתים, ודבר נוסף שרציתי לדעת,מהן ההבדלים שבין הפרעה אנטי סוציאלית, לבין אגו דיסטונית. תודה.

12/05/2002 | 18:12 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מבקר שלום נתחיל מהסוף. אין הפרעת אישיות "אגו דיסטונית", המונח מתייחס לתופעות שעימן האדם משלים ורואה אותן כחלק טבעי מחייו ועצמיותו. הפרעת אישיות אנטי סוציאלית ופסיכופתיה הן אותו מונח המתייחס לאנשים הפועלים למעשה ללא מצפון, כלומר, בניגוד לכללי החברה המקובלים והחוק, ואינם מרגישים רגשי אשמה בעקבות זאת. בברכה ד"ר אורן קפלן

16/02/2004 | 14:49 | מאת: קרול

ד"ר קפלן שלום, הייתי רוצה לקבל מידע על הקשר בין פסיכופתיה לעברינות סדרתית. האם עבריינים סדרתיים (בעיקר רוצחים ואנסים סדרתיים) הם בהגדרתם פסיכופתים? מה צריך לקרות כדי שפסיכופת יהפוך לרוצח/אנס סדרתי?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית