כואב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/05/2002 | 01:37 | מאת: אנה

דר' אורן שלום, גדלתי במשפחה עם בעיות, שני אחים עם פיגור שכלי ולאחד מהם גם פיגור גופני, אמא חלתה וקבלה שיתוק חצי גוף שלאחר פזיותרפיה יכלה ללכת אך נשארה עם יד אחת שבה יכלה לעבוד בבית ולגדל אותנו אז הילד הכי מבוגר היה בן 11 . לציין אמא שההתה בב"ח 6 חודשים . המצב הכלכלי היה גרוע אבא כמעט ולא עבד. בכל זאת גדלנו כמשפחה אחת אבא אמא ילדים. כיום בעלת תואר אקדמאי, הכרתי בחור שהיה בתהליך גירושין מאשתו ושיש לו שלשה ילדים, התאהבתי בו (לציין שלא היה לי קשר עם בחורים לפניו), היה לו בעיות איתה הכה אותה התלוננה עליו במשטרה והענין הגיע לבית משפט, לאחרונה בקשה ממנו לחזור אליה ושתעמוד לצידו בבית משפט. חזר והתברר שהם עדיין אוהבים אחד את השני. אני נמצאת בדיכאון, כמעט ולא יכולה ליצור קשרים עם אנשים. כואב לי. חשבתי שאם אדבר על זה עם מכרים יעזור אך קראתי לאחרונה שזהו מצב של "חיטוט" וזה רק מחמיר את המצב,מה לעשות?

10/05/2002 | 07:21 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אנה שלום חיטוט בכאב מכאיב. אבל לא נשמע שאת מצליחה לבודד את הכאב ולהתרחק ממנו. לכן אני חושב שייעוץ מקצועי אינו דווקא חיטוט אלא מתן תמיכה והכוונה. במהלך חייך עברת דברים מורכבים וקשים, ואת עלולה לשחזר חלק מהם פשוט כדרך ההרגל. כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי כדי לצאת ממצב הדיכאון ולהמנע ממצבים שיכאיבו לך יותר. בברכה ד"ר אורן קפלן

10/05/2002 | 21:40 | מאת: בעלת ניסיון

יקרה שלי, עברת מספיק בחיים שלך. אל תהיי בדיכאון. הגבר ההוא לא בשבילך. תמצאי לך בחור פנוי שאינו מכה ותוכלי להיות מאושרת.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית