לפני גיוס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/05/2002 | 05:25 | מאת: גיא

הייתה לי ידידה טובה שהפסיקה לדבר איתי ואני מתגעגע אליה נורא. כשהיא "עזבה" אותי נשברתי ורציתי להתאבד, המקרה קרה לפני חצי שנה ומאז יש לי המון התקפי בכי וחרדה. שאלתי היא כזאת : האם הגיוס לצבא יכול להזיק או לשפר את מצבי ? מצד אחד יש לחצים גם בצבא אבל מצד שני זה כמו להתחיל את החיים מחדש

09/05/2002 | 19:15 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גיא שלום קשה לענות חד משמעית על שאלתך. השאלה כיצד אתה מרגיש עם עצמך כיום, והאם המשבר מול הידידה היה רק בגללה או שהשתלב באיזו שהיא דרך בנטייה אישית או בתהליכים נפשיים אחרים, והבעיה מולה היתה רק מאיץ לבעיה הרחבה יותר. לא הייתי מנסה לעשות נסיונות לגבי הגיוס הצבאי. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי ולספר את סיפורך. הפסיכולוג יוכל לחוות את דעתו האם הצבא הוא מקור סיכון או סיכוי עבורך. לפי תשובתו תוכל להחליט כיצד לנהוג. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית