מה זה? לד"ר פלד.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/12/2000 | 20:30 | מאת: ליאורה

חבר שלי סיפר לי שפעם בילדותו נתנו לו "לידול" רציתי לדעת מה זה לידול? מה הן ההשפעות שלו לטווח ארוך? למה נתנו לו את זה (היום הוא מכחיש שהוא בכלל סיפר לי את זה). באופן כללי רציתי לדעת אם הוא לא צריך להמשיך טיפול לכל החיים יכול להיות שהוא חולה נפש? כי יש לו לפעמים התפרצויות כעס שבאות משום מקום. בכל מקרה רציתי לציין כאן שהוא אדם מאד חברותי ושכל הסובבים שלו מאד מחבבים אותו,אך הוא זוכה בקושי לתשומת לב מהוריו עד כדי התעלמות ולדעתי זה היה כך רוב חייו. אני יודעת שהתמונה מאד מצומצמת מבחינתך ואתה לא יכול לנתח את אישיותו אך נסה לענות לי אם זה מאפיין את סוג המחלה שבגללה צריך ליטול-לידול. אודה לך על תשובה מורחבת ומהירה. הרבה תודה רבה! ליאורה.

25/12/2000 | 21:31 | מאת: אלמונית

חברך קיבל כנראה הלידול ולא לידול. התרופה יעילה בהפחתת התסמינים ההתנהגותייםשל מחלות נפש כגון : סכיזופרניה,מאניה ומחלות אחרות בהן מופיעות הזיות. משתמשים בתרופה זו גם לטיפול במחלה הנקראת ג'יל דה לה טורט. תבקשי מחברך שילך לאבחון פסיכיאטרי

26/12/2000 | 23:05 | מאת: ד"ר אבי פלד

באיזה גיל קיבל את התכשיר ? במבוגרים הטיפול הזה ניתן למחלות נפש קשות

29/12/2000 | 00:18 | מאת: ליאורה

לפי מיטב ידיעתי הוא קיבל את התרופה בין הגילאים 13-11 אבל מה שמדאיג אותי מאד זה שהיום הוא מכחיש שסיפר לי שלקח הלידול בכלל ואומר שהוא לא מכיר את התרופה. האם יש לי סיכוי לדעת שהוא חולה באיזה שהיא מחלת נפש? אני רוצה לציין כאן שהוא אדם מאד עצבני (עם אנשים קרובים אליו,עם זרים הוא מאד חברותי) ויש לא "קריזות" שבהן הוא צועק ללא שליטה וצריך להרגיע אותו. אנא נסה לתת לי קצת פרטים או הנחה אותי איפה אני יכולה להשיג מידע על התרופה כי אני מאד מודאגת! תודה רבה - ליאורה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית