בעיות בקשב וריכוז

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/05/2002 | 15:56 | מאת: חמוטל

שלום, בני בן ה-9 מתקשה להתרכז בדבר מסוים לאורך זמן. מבחינת יכולת לימודית והישגים אמנם אין לו בעיה, לדברי מורתו, אך היא כל הזמן עסוקה בלמשוך את תשומת ליבו חזרה ללימודים. מה לעשות?

07/05/2002 | 21:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

חמוטל שלום צריך לנסות ולהבין מה מקור חוסר הקשב. ראשית האם באמת זה חוסר קשב. במידה וכן, בד"כ יש שני גורמים אפשריים, אחד בעית קשב ממש והשניה גורמים רגשיים שמשפיעים על יכולת הקשב. במידה ומדובר בתופעה שפוגעת בתפקוד התקין בביה"ס כדאי לערוך אבחון. תוכלי להתייעץ עם פסיכולוג/ית ביה"ס. ניתן ליצור קשר ישיר עם השירות הפסיכולוגי החינוכי של העיריה ולבקש לקבוע פגישה עם הפסיכולוג/ית של ביה"ס. יש גם גורמים פרטיים שעורכים אבחונים וכן בארגון ניצ"ן שמתמחה באבחון ילדים עם לקויות למידה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית