אף אדם מקצועי לא ענה לי לשאלתי....עדיין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/04/2002 | 22:05 | מאת: שג

לפני כמה שבועות העלתי בעיה בעניין טריכולמניה (עמוד 675) ולא קיבלתי תשובה. אחר כך שאלתי שוב למה אף אחד לא עונה לי וכמה אנשים כולל פרופ' רובינשטיין ענו לי אך לא ניתנה לי תשובה מקצועית מכוונת לשאלתי הספציפית (עמוד 677). האם יש מישהו כרגע שיכול לענות לי לשאלותי בבקשה? תודה שג

20/04/2002 | 23:30 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שג שלום לא ראיתי את הודעותיך הקודמות אבל קראתי אותן כעת ואנסה לענות. טריכוטילומניה, תלישת שיער, היא סוג של בעיה כפייתית ועלולה להיות עקשנית למדי לטיפול. היא דומה לתופעות כמו כסיסת ציפורניים אבל השפעותיה ומקורותיה בד"כ בעלות עוצמה חריפה יותר. התופעה נפוצה הרבה יותר ממה שנדמה, וכמו שאת התביישת לדבר עליה כך רבים אחרים סובלים ממנה בשקט עד שהקרחות מדברות בעד עצמן ולא ניתן להסתיר יותר. הבסיס הנפוץ לבעייה הוא סוג של חרדה ולחץ, ובהמשך פשוט כוחו של הרגל. פעמים רבות התופעה מתחילה בגיל צעיר ונמשכת לבגרות. הטיפול השכיח מתמקד בשלושה תחומים: טיפול פסיכולוגי התנהגותי קוגניטיבי (ניתן גם לשלב היפנוזה) בניסיון להתמודד עם התופעה ברמה המיידית, טיפול פסיכולוגי דינמי שאינו יעיל בד"כ להפסקת התלישה בטווח הקצר אך יכול לעזור לטפל בתשתית הנפשית שעומדת מתחת לבעיה במקרים רבים, וטיפול תרופתי, בד"כ בתרופות נוגדות חרדה או דיכאון. רצוי פעמים רבות לשלב בין שלושת סוגי הטיפול כדי להגיע לתוצאות מספקות. היכולת להפסיק לתלוש תלויה בין היתר גם במוטיבציה ובנכונות להתמסר לטיפול הפסיכולוגי. אתר מעניין בנושא הוא http://www.geocities.com/naamaled/index.htm אמנם אין הרבה על הטיפול הפסיכולוגי אבל יש מידע על הבעיה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית