שאלה לד"ר קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/04/2002 | 16:41 | מאת: בני

האם קיים טיפול בהיפנוט למטרת הרזיה? אם קיים = האת אתה עושה את זה?

16/04/2002 | 21:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בני שלום קיים טיפול בהיפנוזה למטרת הרזיה, אבל כמו רוב הטיפולים להרזיה יעילותו אינה גבוהה. נושא ההרזיה קשה לטיפול באופן כללי. בניגוד להרגלים אחרים כמו למשל עישון שאותם אפשר להפסיק לגמרי, הרי את האכילה צריך לא להפסיק אלא למתן. מאחר ואכילה ושובע הם גורמים ראשוניים מאוד בנפש האדם עוד מהיותו תינוק, הרי שזה מסוג ההרגלים שקשה מאוד לשנות. הטיפול בהיפנוזה והטיפול הפסיכולוגי בכלל יוכלו לעזור לאדם עם מוטיבציה רבה להצלחה המגובה גם בתוכנית דיאטתית מתאימה ופעילות גופנית. ללא התנאים הללו לא הייתי מציע לאף אחד טיפול. המחשבה על היפנוזה מגיעה בד"כ מתוך המיתוסים על היפנוזה של מעין תרופת קסם. המיתוס הזה שגוי ולכן לא הייתי מנסה לפתח אשליות בכיוון הזה. אם ברצונך עזרה פסיכולוגית בהרזיה זה אפשרי, אבל עליך להתכונן לעבודה ומאמצים קשים עד להצלחה, ושינוי של ממש באורח החיים התזונתי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית