תיסכול ותחושת דיכאון בגלל מחלות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/04/2002 | 08:31 | מאת: ג'ורג'י

שלום רב, אני בחורה (סטודנטית) בת 21 שסבלתי מאז היותי בת 12 מבעיות בעמוד השדרה, בעצם היתה לי עקמת scoliosis שזאת סטיה של עמוד השדרה לאחד הצדדים שגורמת לבליטה בבית החזה בגב. עברתי ניתוח, היה מורכב וקשה שרק מפסיק את תזוזת עמוד השדרה אך אין מטרתו לישר אותו, כתוצאה מהבליטה היתה גם בליטה בחזה ששינתה לי את מראהו של החזה גם ומזה אני מאד מתוסכלת ומרגישה מחסור בנשיות שלי ! אי אפשר ללבוש בגדים צמודים לגוף או חושפים אותו בנוסף להמון מוגבליות שמונעות ממני להרגיש כמו שאר הבחורות. לא רק זה, בפברואר הייתי שבוע מאושפזת בביה"ח בגלל דלקת ברשתית (toxoplasmosis) וזה גם החמיר לי את המצב. הרבה פחדים וחששים משפיעים על נוהל החיים שלי ומשרים אותי במצבים של דיכאון והרהורים רבים והגרוע מכולם הרגעים האלה של פגישתי בבן זוגי וחשיפתי לכל הדברים האלה (אגב, אני לא קשורה לבן זוג!) , הרי לא ניתן לעבור עליהם בקלות או להתעלם מהם. בנוסף לכך אני תמיד ברגעים מסויימים מעדיפה להיות לבד בחדרי ולדמיין לעצמי את הפגישה או פגישות אחורות עם אנשים שמעניינים אותי ולפעמים מרגישה שיש צורך לבכות ובוכה במרירות רבה. האם זו תופעה רגילה או שיש לי בעיה נפשית כלשהי שמצרכת טיפול נפשי ? ומה ניתן לעשות בשביל להתעלם ממחשבות שוא אלה ושלא תהייה כל בעיה שתשבש לי את מצב הרוח בעת הלימודים?! אני מחכה בקוצר רוח לתשובה, ומודה מראש. בברכה, ג'ורג'י

12/04/2002 | 14:47 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ג'ורג'י שלום אנשים רבים שסובלים מבעיות רפואיות כרוניות חווים את הבעיה כפגם או אף נכות. הדבר משפיע באופן ישיר על הדימוי והביטחון העצמי, ונראה שדבר דומה קורה לך. התגובה שלך למחלה או לבעיה הגופנית אינה ברירת מחדל הכרחית וניתן להילחם על דימויך העצמי. הייתי מציע שתי דרכים להיעזר. האחת היא למצוא קבוצת תמיכה. זו יכול להיות דרך פורומים באינטרנט או בקבוצה המתגבשת במקום אחר. השניה היא לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל אדם שמתמחה בנושא של רפואה ופסיכולוגיה. פסיכולוגים שיקומיים ורפואיים מתמחים בנושא, וכן פסיכולוגים קליניים מסויימים. אולי תוכלי לפנות לשירותי הייעוץ במוסד שבו את לומדת לפחות לצורך ייעוץ ראשוני. מובן שיש מגבלות אובייקטיביות אבל רוב המגבלות שאת חשה הן סובייקטיביות. יש אנשים שלא עברו כל בעיה רפואית שמרגישים "לא מושלמים" ובוודאי שכאשר יש בעיה אמיתית עלולה התחושה השלילית להתחזק. ניתן לשנות זאת. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית