האם ניתן להבריא ממחלת נפש ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/04/2002 | 21:35 | מאת: משה

שלום, האם ניתן לומר שאדם שעבר התקף פסיכוטי - נטל כדורים, ולאחר פרק זמן מסוים, בהתייעצות עם רופא, חדל מהשימוש בטיפול תרופתי - האם ניתן לומר שאדם זה הבריא ממחלתו ואינו חולה נפש ? בתודה מראש.

04/04/2002 | 22:15 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום משה, עקרונית, הדבר ייתכן. יש לזכור, עם זאת, כמה דברים: א. הטיפול התרופתי האנטי-פסיכוטי מטפל בסימפטומים בלבד. ב. יש צורך לדעת באיזו פסיכוזה מדובר. ג. ככל שהגיל בו פרץ ההתקף הראשון גבוה יותר, הסיכויים לכך שיחזור התקף נמוכים יותר. ד. והכי חשוב - יש לברר מה קדם להתקף ולהימנע מגורמי סיכון דומים בעתיד. לפי מה שאתה כותב אתה מודע לבעיה זו והפסקת הכדורים ע"י הרופא נעשתה כנראה מתוך הכרה במודעותך למצבך. בתנאים אלה בהחלט קיים סיכוי סביר מאוד שההתקף לו יחזור. מעקב תקופתי רצוי, עם זאת, תמיד במקרה כזה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית