אמא שלי מטופלת....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/04/2002 | 23:05 | מאת: שרון

שלום, אמא שלי אושפזה בבית חולים לחולי נפש ל-10 ימים עקב דיכאון קשה. מאז (5 שנים)היא מטופלת ע"י כדורים ורואה פסיכיאטר אחת לכמה חודשים-ניתן לומר שהכדורים אכן עוזרים לה להתמודד. השאלה שלי היא:האם זה גנטי מחלת נפש?? כי כל פעם שקורה לי משהו כמו לדוגמא לחץ בעבודה אני ממש חרידה שהנה זה מגיעה גם אליי ואז אני ניתקפת חרדות-לחץ בחזה,בכי ואז משכנעת את עצמי שלי זה לא יקרה למרות שלאמא-כן. האם יש אמת לחששותי??

04/04/2002 | 09:11 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שרון, הבסיס הגנטי לדיכאון חד-קוטבי לא הוכח בבירור. קיימת עדות מוצקה למדיי מזה הרבה שנים לבסיס תורשתי לגבי הפרעה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה), אך הואיל והמדגמים כללו חולים דיכאוניים חד-קוטביים מעטים בלבד, וחולים מאנים-דפרסיביים רבים, קשה להחיל את הממצאים לגבי הבסיס הגנטי של הדיכאון. בכל מקרה, השאלה אם הבעיה עוברת בתורשה דרך גנים או דרך הסביבה אינה רלוונטית כל כך. אם חיית מספר שנים רב במחיצת אם דיכאונית, אין ספק שיש לכך השלכות כבדות-משקל על התפתחות אישיותך. אינני רואה צורך מיוחד בטיפול מניעתי, אם את לא חשה קשיים חריגים כלשהם פרט לחרדה המובנת למצבה של אימך, אך אם קשיים כאלה יופיעו מן הראוי כמובן לפנות לטיפול, ללא קשר לבסיס הגנטי או הסביבתי של הדיכאון. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית