חייבת תשובה-בבקשה...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/04/2002 | 17:23 | מאת: עדי

שלום, אני בת 36 ,אמא ל-3 ילדים. לפני חודשיים ילדתי את ילדי השלישי ,הלידה הייתה מאוד קשה מאחר וילדי נולד במשקל גדול בחידה רגילה(לא קיסרי)עקב טעות בהערכת משקל. שלושה שבועות לאחר הלידה קרה לי דבר מוזר ישבתי בערב מול הטלוויזיה ולפתע נירדמו לי הידיים והרגשתי שאני לא שולטת על כל השרירים בגוף למשך כמה שניות שבהן הייתי בהכרה מליאה. רופא שהגיעה קבע שזה מלחץ ופסיכוסומטי. יש לציין שמהרגע שחזרתי הבייתה לאחר הלידה לא נחתי דקה,עקב הטיפול בתינוק ובילדיי האחרים. מאז ועד היום ( חודש ושבוע)אני סובלת מסחרחורות קשות עד אי יכולת לתפקד.אני פוחדת שזה יחזור שוב וכל הזמן אני חושבת על זה. האם יכול להיות שהפחד הזה גורם לסחרחורות?? אם כן מה עושים??

03/04/2002 | 17:51 | מאת: נטע

עדי, האם ערכת בדיקות מקיפות אצל רופא בנוסף על הבדיקה שנערכה בביתך ע"י הרופא שהגיע לבקור בית? לאחר בצוע בדיקות גופניות כדי לשלול ממצאים אחרים ובמידה ואכן האיבחון יהיה שאילו תופעות של לחץ ולמעשה התקפי חרדה כדאי שתפני לפסיכולוג. מאחר ואת ממש סובלת ודואגת קני בסופרפארם את תמצית הרסקיו רמדי, זה מיצוי מפרחי באך, ללא תופעות לואי שיכול להרגיע. כדאי לך לבקש מהרופא בדיקה של B12, לעיתים המחסור שלו יכול להוות גורם לחרדות ומתח. נסי מדיטציה.

03/04/2002 | 20:17 | מאת: עדי

נטע שלום, מאוד שמחתי לקבל תשובה מהירה וממצה. בקשר לבדיקות ,מחר אני אמורה לקבל תשובות של המוגלובין,בלוטת תריס, ו-B-12 אני מודה שזה מאוד מלחיץ.......ותודה לך. אני אחזור אליכם עם התוצאות של הבדיקות. ושוב תודה.

05/04/2002 | 18:14 | מאת: עדי

שלום לד"ר גידי ולנטע גם... קיבלתי את התשובות של ה-B12 התוצאה היא 194. הרופאה אמרה שזה מאוד נמוך והיא ממליצה בחום לקחת כדורים של B12 (של טבע). השאלה שלי האם התוצאה הנ"ל אכן יכולה לגרום למתח וחרדה כפי שציינה נטע??

03/04/2002 | 18:11 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עדי, אני מצטער לשמוע על המצוקה בה את נמצאת. הצעתי היא שקודם כל תעברי בדיקות גופניות מקיפות דרך רופא המשפחה שלך. הנוהל הוא קודם כל לשלול כל סיבה אורגנית לתופעות ורק אח"כ לקבוע אם מקורן נפשי. לפי תיאורייך, הרופא שקבע שזה פסיכוסומטי היה פזיז מדיי, אם כי אני לא אומר שזה לא המצב. במקרה של סחרחורות חשוב מאוד לעבור בדיקה נוירולוגית במסגרת הבדיקות שתעברי. אשמח לשמוע ממך לאחר סדרת הבדיקות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

03/04/2002 | 21:36 | מאת: עדי

ד"ר גידי רובינשטיין, תודה על תשובתך המהירה. מחר אני אמורה לקבל תוצאות של בדיקות דם המוגלובין,בלוטת תריס ו-B12 אמשיך לעדכן. תודה.

03/04/2002 | 21:37 | מאת: אוריון

מתוקה קשה לשמוע על הקושי שלך לא צריך לסבול בחיים האלה תעברי למקום בטוח יותר בכל מחיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית