אף אחד לא ענה לי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/04/2002 | 03:40 | מאת: שג

לפני כמה ימים רשמתי מכתב לעזרה לפתרון בעייה מוזרה ורצינית אך מעולם לא קיבלתי תשובה...... האם יש לכך סיבה? ואני צריכה את העזרה....... ההודעה נמצאת בעמוד 675 תחת הכותרת שיער. בתודה מראש שג

03/04/2002 | 08:03 | מאת: רונית

כנראה שהנושא לא ממש מוכר לאנשים חיפשתי קצת מידע וגילתי שמדובר בתופעה כפייתית אך האנשים שלוקים בה אינם סובלים מהפרעה נפשית - עובדה זו יכולה בהחלט לחזק אותך ולתת לך כח להמשיך הלאה !!! אולי כדאי פשוט להתעסק פיזית עם הידיים ולעשות כמו ריפוי בעיסוק כל מיני עבודות אומנותיות למינהן או כתיבה , שפשוט הידיים יהיו עסוקות !!!! אפשר גם להתעסק עם פעילות ספורטיבית וכיו"ב , העיקר להיות עסוקים ולא לחשוב על זה כל הזמן , לחשוב על דברים אחרים אין ספק שאת יכולה להיות חזקה נסי להציב לך גבולות קטנים בהתחלה ואז בהדרגה להעלות נניח יום בלי מריטה ואח"כ יומיים וכך הלאה חזקי , אמצי ובהצלחה !!!!!

03/04/2002 | 11:21 | מאת: ציף

סתם הערה מהצד: ריפוי בעיסוק כמקצוע, אינו מתמקד "בלהעסיק את הידיים" ובאומנויות למיניהן. אולי זה היה נכון בתחילת דרכו של המקצוע בשנות ה - 20 של המאה הקודמת אך לא עוד. ריפוי בעיסוק הינו מקצוע פרא-רפואי המנסה לעזור לאדם להגיע למקסימום תפקוד (אישי, תעסוקתי, משפחתי וחברתי). הידע אותו רוכשים בתואר לריפוי בעיסוק מגוון וכולל מלבד ידע רפואי גם ידע פסיכולוגי-פסיכיאטרי. גם אם נעשה שימוש באומנויות כדי לקדם מטופל, הרי ההסתכלות על תהליך העשייה, הבחירה וכו' היא על מרכיבי התפקוד - ברמה הפיזית (אחיזות נכונות, קומפנסציות, קיבועים, רפלקסים פתולוגיים...), ברמה הקוגנטיבית וברמה הנפשית . שמו של מקצוע הריפוי בעיסוק הוא בעייתי וחוטא מן העיקר. אפילו היתה מחשבה לשנותו אך כמעט ואין אפשרות כזו כיוון שהמרפאים בעיסוק עובדים עם אוכלוסיות מאד מגוונות (שיקומיות, פיזיקליות, גריאטריות, פסיכיאטריות וילדים) ולא יהיה שם שיתאר נכונה את כלל המרפאים בעיסוק ועבודתם. חג שמח, ציף (מרפאה בעיסוק)

03/04/2002 | 08:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שג, אני מצטער שלא עניתי לך. כעת אני היועץ היחיד כמעט בפורום. ניסיוני בטיפול בבעיה שתיארת דל והעדפתי לחכות שד"ר קפלן יחזור ואולי הוא יוכל להשיב לך יותר טוב ממני. אסב את תשומת לבו לשאלתך כשיחזור מחופשתו הקצרה. כל טוב, ד"ר גידי רובינשטיין

03/04/2002 | 14:36 | מאת: לציף מרונית

דווקא את מחזקת את הרעיון שזה מה שיכול לעזור לה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית