חרדה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/03/2002 | 21:31 | מאת: שמעון

האם יש קשר בין חרדה חברתית לעיפות כרונית

31/03/2002 | 22:43 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שמעון, שאלתך כללית מאוד. סינדרום התשישות הכרונית כולל סימפטומים המופיעים גם בדיכאון. הקשר היחיד העולה בדעתי הוא שאם התשישות הכרונית גורמת לאדם להימנע מפעילות ולצמצם את המעגל החברתי שלו עלולה להיווצר במשך הזמן תגובה הימנעותית, המגע עם אנשים הולך ומצטמצם ואם בנוסף לתשישות הכרונית הייתה קיימת נטייה למופנמות ועכבות במגעים חברתיים, הרי שנטייה זו תתחזק בעקבות אותה תגובה הימנעותית. זו כמובן תשובה כללית לשאלה כללית. אם תפרט יותר אשמח להתייחס. כל טוב, ד"ר גידי רובינשטיין

01/04/2002 | 13:20 | מאת: שמעון

הכוונה היא האם מי שנמצא בחרדה חברתית , שנוצרים אצלו מתחים בעקבות החרדה החברתית .כתוצאה מכך , יכול לסבול מעיפות כרונית . ואיך אפשר להתמודד עם זה .

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית